Pagrindinis

Mokykloje minėjome Tarptautinę tolerancijos dieną

El. paštas Spausdinti PDF

Kaip ir kasmet, šių metų lapkričio 16 dieną, mūsų  mokykloje  vyko tradicinis Tarptautinis Tolerancijos dienos minėjimas. Šiais metais Tolerancijos dienos simboliu tapo PAUKŠTIS. Šį simbolį Tolerancijos dienai pasiūlė Klaipėdos Gedminų progimnazijos Tolerancijos ugdymo centras. Paukščio simbolis (daugiau – balto balandžio) dažnai sutinkamas įvairiose religijose ir kultūrose. Balto paukščio reikšmė: meilė, tyrumas, atnešama gera žinia, taika ir t. t. Tolerancijos žodis nereiškia meilės ar taikos. Tai – pakantumas kitam, kitokiam.

                      Mokyklos socialinė pedagogė Ina pradinių klasių mokiniams vedė pamokėles apie toleranciją. Į  šias pamokas mokiniai atskubėjo nešini  savo kūrybos „tolerancijos paukščiais “, kurie  simbolizavo Tolerancijos dienos svarbą ir vėliau jais papuošėme mokyklos erdves. Vaikai  prisiminė ką reiškia žodis tolerancija, kalbėjosi kaip ji pasireiškia mūsų kasdieniniame gyvenime, žiūrėjo animacinį filmuką,  buvo prisiminta II-o pasaulinio karo metais  įvykusi žydų tautos tragedija.

Paminėti šią dieną buvo pakviesta visa Mokyklos bendruomenė. 5-10kl. mokiniams buvo pasiūlyta idėja –„Komplimentų diena“. Mokiniai galėjo pačių pagamintus suvenyrus su užrašytu komplimentu įteikti draugams, mokytojams ar kitiems mokyklos bendruomenės nariams. Istorijos mokytojai vedė pamokas, susijusias su Tolerancijos tema.

Penktokus į netradicinę pamoką pakvietė mokinių lyderių grupės narės: Ernesta, Andželika, Vilija ir Gabija ir jų vadovė mokytoja Jolanta.  Merginos skaitė H. K. Anderseno pasaką „Bjaurusis ančiukas", o po to skaitymą tęsė savanoriai penktokai. Skaitydami mokiniai prisiminė pagrindinio pasakos herojaus išgyvenimus. Ne visi vaikai išdrįso garsiai skaityti, tačiau mokėsi išklausyti ir išgirsti kitą. Tikrai paprasta, tačiau kitokia ir, tikėtina, naudinga pamoka, minint pasaulinę tolerancijos dieną. Norėtųsi, kad pasakos pabaigoje nuskambėjusios frazės: „gera širdis didybės nežino"  penktokai ilgai nepamirštų.   

Tolerancijos dienai skirti užsiėmimai padėjo kurti bei stiprinti draugiškus tarpusavio santykius, pagarbą kitam ir kitokiam. „Tolerancijos paukščių“ gaminimas buvo finansuojamas sveikatos stiprinimo projekto „Sveikatos ekspresas“ lėšomis.

                      Ačiū visiems bendruomenės nariams  savo idėjomis bei darbais prisidėjusiems  prie šios veiklos.

 

                                                                 Mokyklos socialinė pedagogė Ina

tolerancija atzalynas01_m tolerancija atzalynas02_m tolerancija atzalynas03_m tolerancija atzalynas04_m tolerancija atzalynas05_m tolerancija atzalynas06_m