Pagrindinis

5 a klasės dovana pirmokams

El. paštas Spausdinti PDF

                           „Žiemužė - tai balta pasaka, kuomet viską apdengia šaltas ir purus sniegas. Tai angelų šokis medžių viršūnėse, tai tylus snaigių šnabždesys vėjo sūkuriuose. Su žiema atkeliauja ir mūsų laukiamos šventės. Mažus ir didelius užburia Kalėdų dvasia“, - tokiais žodžiais į 1a klasės mokinius gruodžio 20 d. kreipėsi 5 a klasės mokiniai Gustė, Valerija ir Mindaugas.

                             Penktokai paruošė pirmokėliams mažytę staigmeną - dovaną. Jie pasiūlė kartu pabandyti žingsnelis po žingsnelio nukeliauti iki Kalėdų, pajusti Kalėdinę nuotaiką. O kas yra Kalėdos? Tai staigmenos, siurprizai, dovanos...

                             Mažųjų laukė 24 užduotys, žaidimai, susiję su Kalėdų, žiemos tema. Pirmokai minė mįsles; ieškojo klasėje paslėptų užduočių; lenktyniavo, kas daugiau žino žodžių, susijusių su Kalėdomis, žiema; piešė besmegenį užrištomis akimis; žaidė žaidimus „Koks vaikas pasislėpė po „sniegu" (pledu)?“, „Nykštukas sako...“, „Linksmoji senelio lazda“; būrėsi savo ateitį; išsitraukę kortelę, mėgino suvaidinti be žodžių užrašytus žodžius; dalyvavo „Sniego gniūžčių turnyre“, kas toliau numes „sniego gniūžtę“ (suglamžytą laikraščio gumulėlį); tapo eglutės sekliais ir bandė įspėti, kokius du žaisliukus pavogė vagys; varžėsi, kas greičiau suvalgys sausainį „Du gaideliai“, nes artėja Gaidžio metai; lenktyniavo, kas greičiausiai pasipuoš karnavaliniais drabužiais... Iš išmėtytų raidžių sudėję žodį „biblioteka“, pirmokai turėjo nueiti į mokyklos biblioteką ir surasti ten dovaną. Kokie laimingi buvo pirmokėliai, kai atlikę šitiek užduočių, išvynioję dovaną, rado saldžias lazdeles.

                             1a klasės mokiniai nuoširdžiai dėkoja 5a klasės mokiniams ir jų auklėtojai Sandrutei už tokį smagų adventinį rytmetį!

                                                                                                                   1a klasės mokytoja N. Jakutienė

 

2016 5a_dovana1_m 2016 5a_dovana2_m 2016 5a_dovana3_m