Pagrindinis

Metų knygos rinkimai „Atžalyne“

El. paštas Spausdinti PDF

                       Nuo 2005 m. Lietuvoje vyksta Metų knygos rinkimai. Šie rinkimai tampa prasmingu įvykiu ir mūsų mokyklos bibliotekos skaitytojams. Šiais metais  turėjome galimybę pristatyti vaikams visas penkias knygas dalyvaujančias rinkimuose - J. Bielinio bibliotekos Vaikų aptarnavimo skyrius paskolino 5 knygų komplektą ir kvietė aktyviai dalyvauti.

                             Sausio 10 d. skaitykloje vyko knygų pristatymai. Vaikai susipažino su balsavimo sąlygomis, susidomėję klausėsi knygų  ištraukų, vartė knygas, apžiūrinėjo iliustracijas ir svarstė kurį knyga nusipelnė Metų knygos vardo. Visą mėnesį pradinukai kartu su mokytojomis skaitė rinkimuose dalyvaujančias knygas, piešė iliustracijas, darė spalvingus darbelius, kūrė pasakas ir vaidinimus perskaitytų knygų motyvais. 4 a klasės mokiniai, mokyklos bibliotekoje surengė savo darbų paroda.

                             Lygiai po mėnesio vyko balsavimas. 1 a klasėje daugiausiai balsų surinko knyga „Filmukai“, 1 b - „Akmenukų pasakos“, 2 a - „Traškančios žvaigždės“, 3 a ir 3 b -„Filmukai“, 4 a „Akmenukų pasakos“. Suskaičiavus balsus paaiškėjo, kad daugiausiai balsų atiteko knygai „Akmenukų pasakos“ – 32, knygai „Filmukai“ -22, knygai „Traškančios žvaigždės“ – 17, knygoms „Maži ežiuko sapnai“ ir „Meškis ir žąsis“ po 7. Bibliotekininkė išsiuntė balsavimo rezultatus rinkimų organizatoriams. Kai kurie mokiniai savarankiškai balsavo internetu.

                             3 a klasės mokiniai (mokytoja D. Šimienė) ir 4a klasės mokinukės Austėja ir Miglė  (mokytoja D. Kantaravičienė) dalyvavo Metų knygų rinkimuose Biržų J. Bielinio bibliotekoje. Vaikus pasitiko Vaikų aptarnavimo skyriaus darbuotojos ir vedėja Ina. Salėje susirinko gausus būrys pradinukų iš trijų miesto mokyklų. Renginio metu mūsų trečiokai pristatė spektakliuką pagal pasaką „Dryžuotą kiškiukė“ iš J. Baltrukonytės knygos „Filmukai“, o ketvirtokės perskaitė savo sukurtas pasakas ir pristatė gražius klasiokų darbelius – akmenėlius. Po įdomiai pristatytų  knygų vyko balsavimas ir Metų knyga tapo A. Jurašiaus „Akmenukų pasakos“. Dabar su nekantrumu lauksim visos Lietuvos rinkimų rezultatų. Vasario 26 d. Vilniaus knygų mugės metu bus apdovanoti išrinktų knygų autoriai.

                              Bibliotekininkės pasiūlė vaikams atlikti kūrybinę užduoti – iš atsitiktinių 8 žodžių, prirašant dar 8 žodžius, sukurti eilėraštį. Užduotys vaikams labai patiko, netrukus buvo perskaityti nuotaikingi eilėraščiai. Dalyviai apdovanoti skirtukais ir saldumynais. Po renginio atžalyniečiai dar užsuko pavartyti naujausius žurnalus ir knygas, pabendrauti su bibliotekininkėmis. Tikimės, kad tai taps tradiciniu renginiu ir paskatins vaikus domėtis knygų skaitymu ir jie dažniau pravers bibliotekos duris ieškant įdomių knygų.

                                                                                      Bibliotekos vedėja Renata Mikalauskienė

rinkimai 01_m rinkimai 02_m rinkimai 03_m rinkimai 04_m rinkimai 05_m 

rinkimai 08_m rinkimai 06_m rinkimai 09_m rinkimai 10_m rinkimai 11_m 

rinkimai 12_m rinkimai 13_m rinkimai 14_m