Pagrindinis

Šventėme linksmai šokdami

El. paštas Spausdinti PDF

                   Lietuva šiais metais paminėjo 99 valstybės atkūrimo metines. Švęsdami Vasario 16-ąją buvome vieni iš daugybės pasaulio lietuvių, kurie atsiliepė į tradiciniu jau tapusį LR prezidentės D. Grybauskaitės kvietimą šią šventę minėti linksmai ir išradingai. Atžalyniečiai nutarė netuščiažodžiauti, o nuotaikingai pasinerti į lietuvių tautos meninės kūrybos dalį, tradicinės choreografijos palikimą - liaudies šokius ir ratelius. Tiesa, pirmoji renginio dalis buvo skirta prisiminti kuo gi ypatinga vasario 16-oji, kurioje neapseita be istorijos mokytojo R. Mikoliūno pasveikinimo. Taip pat iškilmingai sugiedota „Tautiška giesmė".

                      Antrajai šventės daliai, padedant muzikos mokytojoms,  5-10 klasių kolektyvai ruošė vieno šokio ar ratelio pristatymą, o renginio metu visi dalyviai mokėsi vieni iš kitų. Kas netingėjo ir nesidrovėjo, suko ratelius – „Šokam šokam", „Graži mūsų šeimynėlė", „Pasėjau žilvytį", „Per Biržų miestą", o smagūs šokių „Pjoviau šieną", „Oira", „Malūnėlis", „Ciceliukė Marceliukė", „Bitute, pilkoji", „Trepsiukas" ritmai įtraukė dar daugiau norinčių pajausti lietuvių tradicinio šokio jėgą. Būta ir modernaus šokio. Savo sukurtą kompoziciją parodė mūsų mokykloje vykusio konkurso „Šokių kovos" antros vietos laimėtojos – atžalynietės Viktorija, Roberta, Gabija, Vilija ir Andželika. Pertraukėlės metu vyko klasių kolektyvų sukurtų sveikinimų, palinkėjimų Lietuvai peržiūra. Džiaugiamės, kad nemažai klasių įsijungė į Biržų rajono savivaldybės vicemerės I. Varzienės pasiūlytą iniciatyvą ir net trys filmukai atstovavo mokyklai rajoniniame renginyje.

                      Jungtinio bendruomenės choro ir solistės Ernestos padainuota  liaudies daina A. Baranausko žodžiais "Giedu dainelę" buvo šventinio vasario 16-osios paminėjimo baigiamasis akordas.

                                                                                      Renginio organizatorė Jolanta Vasiliūnienė

16vasario 0_m 16vasario 1_m 16vasario 2_m 16vasario 3_m 16vasario 4_m 16vasario 5_m 16vasario 6_m 16vasario 7_m