Pagrindinis

,,Vaikų Velykėlės“ ,,Atžalyno“ pagrindinėje mokykloje

El. paštas Spausdinti PDF

Šeima duoda vaikui tai, ko negali duoti jokia mokykla: saugumo jausmą, šiltus tarpusavio santykius. Iš tėvų vaikas mokosi santykių su visuomene, perima dorovines vertybes, papročius, tautiškumo sampratą. Puiku, kai tėvai ir pedagogai bendrauja, bendradarbiauja, vadovaudamiesi principu, kad viskas, kas daroma, daroma vaikų labui. Siekiant puoselėti tėvų, mokyklos ir vaikų draugystę, ,,Atžalyno“ pagrindinėje mokykloje sumanyta mokiniams surengti šventę, į kurią įsitrauktų tėvai ir visa mokyklos bendruomenė.

 Gražią, nors ir šaltoką balandžio 21 d. penktadienio popietę mokiniai, jų tėveliai, klasių mokytojai bei auklėtojai sugužėjo į šventę ,,Vaikų Velykėles“.  Šiam renginiui visi stropiai ruošėsi. Į ,,Vaikų Velykėles“ buvo pakviesti mokiniai iš įvairių klasių, jų tėveliai, seneliai, mokytojai, klasių auklėtojai, folkloro klubo ,,Siaudela“ vadovė Jūratė Garnelienė.

                      Šventė prasidėjo staigmena. Prie salės durų šventės dalyvius pasitiko  Velykų bobutė – muzikos mokytoja Loreta Svirskienė su Velykų pyragu. Skambėjo 10 kl. mokinio A. Gabrėno  grojamas maršas. Šventės dalyviai susėdo mažomis grupelėmis, kurias sudarė klasės mokiniai, tėvai ar giminaičiai ir mokytoja. Visos grupelės susibūrė į šventės dalyvių bendrą ratą. Renginio vedėjos 10 klasės mokinės Goda Černiūtė ir Iveta Kiškytė šventę pradėjo Vytės Nemunėlio eilėraščiu ,,Velykos“. Skambant Jūratės Garnelienės atliekamai dainai į salę įėjo Velykų bobutė, nešina pintine su margučiais. Ji vaikams papasakojo apie Atvelykį ir jo tradicijas, liaudies papročius. Gražius sveikinimo žodžius tarė ir saldžias dovanas įteikė mokyklos direktorius Vaidotas Butkevičius. Renginyje nebuvo žiūrovų, visi dalyvavo. Eilėraščius deklamavo ir vaikai, ir tėvai, ir mokytojai. Skambėjo pačių atliekama muzika, paukščių pamėgdžiojimai, šurmuliavo lietuvių liaudies žaidimai. Į kiaušinių ridenimą įsitraukė visi: ir vaikai, ir tėvai, ir mokytojai. O kaip suspindo mažųjų akis, kai prie jų prisijungė ir mokyklos direktorius. Ne tik ridenome kiaušinius, bet ir klausėmės Jūratės Garnelienės atliekamų dainų. Šventę vainikavo visų dalyvių bendrai atliekamos dainos. Pasibaigus renginiui, mažuose lapeliuose mokiniai užrašė savo įspūdžius ir priklijavo prie nupiešto beržo. Visi šventės dalyviai, tiek mažieji, tiek vyresnieji, džiaugėsi puikiu bendravimu, švente. Tikimės, kad tai taps kasmetine mokyklos tradicija. Manau, kad ryšys tarp vaiko, šeimos ir mokyklos stiprės, pedagogai ir tėvai taps partneriais, nes be šeimos indėlio išauginti atsakingą, savo šalies, šeimos ir tautos tradicijas ir papročius gerbiantį žmogų būtų neįmanoma.

 

                                           ,,Atžalyno“ pagrindinės mokyklos

                                           specialioji pedagogė Nijolė Jurkonienė

velykeles1 m velykeles2 m velykeles3 m velykeles4 m