Pagrindinis

Edukacinė išvyka į Vokietiją

El. paštas Spausdinti PDF

                  Kalėdiniam šurmuliui prasidėjus, grupelė vokiečių kalbą besimokančių „Atžalyno“ pagrindinės mokyklos mokinių, gruodžio 6-8 dienomis dalyvavo edukacinėje išvykoje į Vokietiją. Kupini smalsumo, nes buvo daug girdėję apie nuostabias Kalėdines muges, apie didelę ir gražią, tačiau dar nepažintą šalį, mokiniai ruošėsi pirmajam savo gyvenime skrydžiui lėktuvu. Patyrusieji pasakojo kitose kelionėse nutikusius įvykius, o naujokai smalsiai žvelgdami per lėktuvo langus, stengėsi įsidėmėti, prisiminti ir susikaupti artėjantiems nuotykiams. O nuotykių šioje kelionėje buvo nemažai.

                      Mokiniai, kartu su vokiečių kalbos mokytoja Ligita Ragaišiene, apsilankė 4000 kv. m. ploto Bremeno „Universum“ mokslo centre. Visai šeimai skirtas muziejus suskirstytas į tris sektorius: žmonijos, žemės ir kosmoso. Jame yra maždaug 250 interaktyvių eksponatų, kurie atsako į gamtos reiškinius stebint kylančius klausimus: Kodėl? Kaip? Kam? Universum ne tik atsako į šiuos klausimus, bet ir suteikia galimybę dar labiau pažinti mus, mūsų pasaulį bei visatą ir savo akimis kai kuriuos reiškinius pamatyti iš labai arti.

                      Tačiau pati svarbiausia šios ekskursijos dalis buvo – aplankyti Bremeną, susipažinti su vokiškomis Kalėdinėmis tradicijomis, pamatyti viduramžiškoje pagrindinėje Brėmeno turgaus aikštėje (Marktplatz) esančią XV a. gotikinę miesto rotušę su renesanso stiliaus fasadu, bei čia pat stovinčią miesto saugotojo Rolando skulptūrą, pastatytą 1403 metais, kurie įtraukti į UNESCO pasaulinio paveldo sąrašą. Vaikščiodami tūkstančiais švieselių nutviekstomis Šnūro (Schnoor) kvartalo gatvelėmis ir uostydami bei ragaudami vokiškas kalėdines gėrybes, mokiniai pasinėrė į Kalėdinės mugės šurmulį, suposi senovinėse sūpynėse, bei senoviniame kalėdiniame turguje mokėjo už prekes taleriais (senoviniais vokiškais pinigais). Šūkaujantys ir kviečiantys užeiti, prieiti ir paragauti ar tik pamatyti, persirengėliai pardavėjai tiesiog užburdavo ir akimirką tarsi pasijusdavai, lyg laiko mašina būtum nukeliavęs kelis šimtus metų atgal.

                      Grįžome supratę, kaip svarbu mokytis užsienio kalbų ir kaip smagu pažinti šalį, kurios kalbą mokaisi. Dar kartą mokiniai įsitikino, kad vokiečių kalba yra naudinga ir ją mokytis ne tik labai svarbu, bet gali būti netgi įdomu.

                     

                                           „Atžalyno“ pagr. mokyklos vokiečių kalbos mokytoja Ligita Ragaišienė

Bremen1 m Bremen2 m Bremen3 m Bremen4 m Bremen5 m Bremen6 m Bremen7 m Bremen8 m Bremen9 m Bremen10 m Bremen11 m Bremen12 m Bremen13 m