Pagrindinis

Projekto Erasmus + „Sportuokime, bendradarbiaukime ir mokykimės“ dalyvių susitikimas Čekijoje

El. paštas Spausdinti PDF

erasmus logo                 logo 3

„Atžalyno“ pagrindinėje mokykloje jau antrus metus vykdomas trišalis Erasmus+ strateginių partnerysčių projektas „Sportuokime, bendradarbiaukime ir mokykimės“ („Let‘s do sports, collaborate and educate“). Projekto partneriai – Rajec-Jestrebi (Čekijos respublika), Tvrdošin (Slovakija), Biržų rajono savivaldybės, Rajec-Jestrebi ir Tvrdošin gimnazijos, Biržų „Atžalyno“ pagrindinė mokykla ir po vieną sporto klubą iš kiekvienos šalies partnerės.

 Gegužės 28 – birželio 2 dienomis dalyvavome jau paskutiniame projekto etape – sporto stovykloje Čekijoje. Į stovyklą vyko 12 „Atžalyno“ aštuntokų, juos lydintys mokytojai, savivaldybės bei sporto klubo atstovai.

Sporto stovykloje mokiniai turėjo įveikti 30 km bei 25 km atstumą dviračiais ir informaciniuose stenduose rasti informaciją, susijusią su vietove. Mūsų mokiniams tai buvo didelis iššūkis, nes kelias vingiavo kalnuota trasa. Mokiniai naudojosi GPS bei vaizdo įranga.

Saulė ir geras oras lydėjo sportines veiklas ant vandens. Mokiniai pirmą kartą drąsiai stojosi ant burlenčių ir irklenčių.

Vakarais projekto dalyviai varžėsi netradicinių sportų rungtyse: vaikščiojo kojūkais, šokinėjo su maišais, žaidė diskgolfą ir lėkščiasvydį.

Visos komandos savo šalyse buvo įkūrusios fiktyvias kelionių agentūras, tad šio susitikimo metu mokiniai dalyvavo mokymuose, kaip organizuoti sportines veiklas ir varžybas. Taip pat mokėsi, kaip perkelti su GPS įranga įrašytas  trasas į kompiuterinę programą.

Susitikimo metu aplankėme įdomiausias regiono vietas – stalaktitų, stalagmitų urvus, Macochos tarpeklį, didžiausią Moravijos miestą Brno ir Rajec-Jestrebi miestelio apylinkes.

Projekto metu mokiniai  pagerino bendravimo ir bendradarbiavimo bei anglų kalbos įgūdžius, išmoko naujų sporto veiklų ir susirado gerų draugų.

 

„Atžalyno“ pagrindinės mokyklos mokytojos, projekto dalyvės Kristina Manikienė ir Justina Bukienė

cek 2018_1_m cek 2018_2_m cek 2018_3_m