Pagrindinis -> Taip gyvename -> Europos judumo savaitės renginiai

Europos judumo savaitės renginiai

El. paštas Spausdinti PDF

                         

logoSHAPE m

   „Atžalynas“ šį rudenį nusprendė apjungti Europos judumo savaitės ir Erasmus + projekto „Europe in S.H.A.P.E“ veiklas.

sveika m_m

 Rugsėjo 17 d. mokytojai mokinius pakvietė dalyvauti patyriminėse pamokose įvairiuose Biržų rajono gamtos kampeliuose.

 

***

                     Gražūs rudeniški orai paragino penktų klasių mokinius ruoštis į pėsčiųjų žygį. Buvo pasirinktas maršrutas Mokykla – Eko basų kojų parkas. Kadangi penktokai ne iš „kelmo spirti‘‘- jie 9 km. maršrutą įveikė per 2 valandas. Neišsigandę vėsaus ir vėjuoto oro basomis kojomis sėkmingai nugalėjo visus trasos sunkumus ir išbandymus. Linksmai keliavo per pjuvenas, įvairaus dydžio akmenis, lentas, smėlį, žvyrą. Maloniai nuteikė ėjimas per šiaudus, vyteles, kankorėžius. Buvo galima šokinėti nuo kelmelio ant kelmelio, pakilti mediniu tilteliu, pailsus tako viduryje prisėsti ant suoliuko, atsipūsti... Poilsio metu laukė mokytojos Rasos paruošta žinių patikrinimo užduotis, kuri taip pat buvo sėkmingai įveikta. Na, o pabaigai liko gardi pica ir ant laužo keptos dešrelės. Įspūdžių užteks ilgam!

5a ir 5b kl. auklėtojos Kristina ir Rasa

collage basu_1_m collage basu_2_m collage basu_3_m collage basu_4_m collage basu_5_m collage basu_6_m collage basu_7_m

***

                      Šeštokai dalyvavo išvykoje į Kirkilų kraštovaizdžio draustinį. Pakilę  į įspūdingą 30 metrų Kirkilų apžvalgos boštą grožėjosi karstinių ežerėlių vaizdais. Po to pasivaikščiojo pažintiniu taku, stebėjo šį unikalų gamtos reiškinį iš arti. Vėliau apsilankė Kirkilų pramogų parke. Užėjo į  Gravitacinį namą, kur atrodo negalioja jokie fizikos dėsniai, žygiavo  po kanapių labirintą, sudalyvavo trumpoje viktorinoje,  žaidė mini golfą ir disko golfą, ypač patiko šaudymas iš lanko. Po smagaus pikniko vaikai aplankė Paukščių pažintinį taką, susipažino su informaciją apie retus ir  saugomus šios teritorijos paukščius. Buvo gera pabūti gamtoje, pajudėti, pabendrauti su bendramoksliais.

collage kirkilai1_m collage kirkilai2_m  collage kirkilai3_m  collage kirkilai4_m collage kirkilai5_m

***

Septintų klasių mokiniai išsiruošė į pėsčiųjų žygį iki Mantagailiškio dvaro. Smagiai įveikę  5 km, nepabūgę nei vėjo, nei lietaus mokiniai prie Karvės olos atliko edukacines užduotis – pasitikrino žinias apie Biržų regioninį parką bei Mantagailiškio dvarą. Link Mantagailiškio keliavome pažintiniu geologiniu taku, kuriuo einant galima apžiūrėti net 13 smegduobių, iš kurių trys yra sudėtingesnės savo forma ir kurių duburiuose yra susijungusios po dvi ar tris anksčiau atsivėrusios smegduobės.

Mantagailiškio dvare mus pasitiko dvaro šeimininkas Sigitas Kalkys ir pristatė unikalų Mantagailiškio dvare užgimusį žaidimą – Montebolą. Didžioji dalis mokinių šį žaidimą žaidė pirmą kartą. Buvo nelengva išlaviruoti kamuolį tarp smegduobių ir įridenti jį į duobutę. Žaidimui pasibaigus visi žaidėjai buvo apdovanoti saldžiais prizais, o pirmųjų trijų vietų laimėtojai – diplomais.

Į mokyklą grįžome pėsčiomis, iš viso įveikėme apie 13 km,  nutrepsėjome apie 20 000 žingsnių. Po žygio visi sutarė, kad tokias netradicines sportines – edukacines veiklas reikėtų organizuoti dažniau, bent kartą per mėnesį.

collage montagailiskis1_m collage montagailiskis2_m collage montagailiskis3_m collage montagailiskis4_m collage montagailiskis5_m


***

                      Mes, 8-okai, norėdami paminėti Europos judumo savaitę, keliavome į Likėnus. Oras mūsų nelepino. Lietutis vis kėsinosi mus nuprausti, o vėjas  vis gynė į priekį neleisdamas sulėtinti tempo. Linksmai, kartais net šokio ritmu, mes pasiekėme Likėnus. Pirmiausiai užsukome į biuvetę ir atsigaivinome mineraliniu vandeniu. O tada prasidėjo kelionė per Likėnų parką: palesintos antys, įsikarta į medį, pasigrožėta tvenkiniu, perbrista per Smardonės upelį (br..... kaip šalta), parodyti sugebėjimai ant skersinių, sužaistas linksmas žaidimas. Net ir nepastebėjome, kaip greitai prabėgo laikas ir jau laikas judėti namų pusėn. Grįžus į mokyklą, programytė telefone parodė, kad mes praėjome beveik 13 kilometrų. Tai visai neblogai. Daugiau tokiu superinių dienų!!!!!!

collage likenai1_m collage likenai2_m collage likenai3_m

***

                      Mokyklos vyriausieji - devintokai ir dešimtokai Judumo dieną paminėjo žygiu pėsčiomis į Rinkuškių sporto aikštyną. Buvo smagu ir saugu eiti Širvėnos paežere neseniai atnaujintu pėsčiųjų taku. O Rinkuškiuose puikiai įrengtame sporto aikštyne žaidėme krepšinį, mėtėme baudas, jėgas ir ištvermę išbandėme ant įvairių treniruoklių. 

collage rinkuškiai_m collage rinkuskiai2_m