Pagrindinis -> Taip gyvename -> Projekto „Žiemos sporto šakos ir aktyvus gyvenimo būdas“ stovykla Lietuvoje

Projekto „Žiemos sporto šakos ir aktyvus gyvenimo būdas“ stovykla Lietuvoje

El. paštas Spausdinti PDF

collage wintersport2Sausio 10-14 dienomis Biržų „Atžalyno“ pagrindinė mokykla ir projekto partneris, sporto klubas „Biržų topsas“, vykdydami ERASMUS+ strateginių partnerysčių projektą,  organizavo žiemos sporto šakų stovyklą. Joje dalyvavo projekto partneriai iš Čekijos  ir Slovakijos. Dėl apribojimų, susijusių su COVID situacija, į Lietuvą negalėjo atvykti partneriai iš Suomijos ir slovakų mokiniai.

Tai buvo antrasis ERASMUS+ projekto partnerių susitikimas po daugiau nei vienerių metų  pertraukos.

Pirmąją stovyklos dieną mūsų mokyklos mokiniai supažindino partnerius su Lietuva, jos švietimo sistema, pasakojo apie savąją mokyklą bei gimtuosius Biržus. Susidomėję projekto partneriai klausėsi pristatymo apie Lietuvos žiemos sporto šakas ir žymius sportininkus. Per pertraukėles partneriai mokėsi šokti lietuvių liaudies šokius. Vėliau visi dalyvavo orientaciniame žygyje po Biržus, kurio metu turėjo atrasti ir nufotografuoti 10 lankytinų Biržų objektų. Vėliau buvo surengta orientacinio žygio akimirkų paroda mokyklos socialinio tinklo “Facebook“ puslapyje, kur visi norintys rinko gražiausią žygio akimirkos nuotrauką.

Antrąją dieną projekto partneriai susipažino su poledine žūkle ir jėgos aitvarų sporto šaka. Partnerius sužavėjo galimybė pačiaužyti ant Kilučių ežero ledo. Dauguma iš jų tai darė pirmą kartą. Po pietų visi išvyko į Sodeliškių dvaro sodybą. Dalyvavo ekskursijoje po dvaro sodybą bei edukacinėje programoje „Duonos kepimas“.

Viena iš projekto veiklų – susipažinimas su žiemos sporto objektais ir centrais. Todėl vykome į Ignalinos žiemos sporto centrą, kur  išbandėme lygumų slidinėjimo trasas.

Ketvirtą projekto dieną aplankėme Vilnių, grožėjomės senamiesčiu. Vėliau vykome į Druskininkus. Paskutinę stovyklos dieną slidinėjome „ Snow arenoje“. Kol „atžalyniečiai“ klausėsi slidinėjimo instruktoriaus, čekai ir slovakai išbandė arenos trasas. Vėliau prie jų prisijungė ir „atžalyniečiai“.

Po pietų buvo išrinkti ir apdovanoti fotografijų parodos konkurso laimėtojai, pasidžiaugta nuveiktais darbais, aptarti įspūdžiai ir nuotykiai.

Antrasis projekto etapas baigėsi, laukia kitas – kovo mėnesį Slovakijoje.

 

                                                       Biržų „Atžalyno“ pagrindinės mokyklos informacija


collage winter1_m collage winter2_m collage winter3_m collage winter4_m collage winter5_m collage winter6_m collage winter7_m