Pagrindinis -> Taip gyvename -> Iniciatyva „Judanti klasė 2022“

Iniciatyva „Judanti klasė 2022“

El. paštas Spausdinti PDF

Siekdami pagerinti mokinių fizinę ir emocinę būseną bei paskatinti daugiau judėti,  Sveikatos mokymo ir ligų prevencijos centras (SLPC) pakvietė Lietuvos mokyklas įsitraukti į iniciatyvą „Judanti klasė 2022“. Iniciatyva yra skirta Ukrainos vaikams ir jos šūkis „Judam už Ukrainos vaikus. Būkim sveiki ir saugūs kartu!

 

 

Gegužės 6 d. Biržų „Atžalyno“ pagrindinės mokyklos visuomenės sveikatos specialistė Odeta Šešeikienė pagrindinių klasių mokiniams organizavo linksmą ir spalvotą rytmetį. Visi mokyklos pradinukai noriai įsijungė į iniciatyvą „Judanti klasė“. Mokyklos kiemas pasipuošė mokinių sukurtomis įvairiaspalvėmis „ klasėmis“, kurios virto į sudėtingus estafečių ruožus. Jaunieji atžalyniečiai praktiškai išbandė šias trasas.

Kartu kurti, judėti ir sportuoti yra dar viena smagi patirtis mokiniams.

Visuomenės sveikatos specialistė Odeta Šešeikienė

 

 collage pradinukai_juda_m


 ***

 

Iniciatyva „Strykt pastrykt“

 

Gegužės 13 d. Mokyklos iniciatyva „Judanti klasė 2022“, skirta šokiui „Strykt pastrykt“.

Mokyklos kieme 120 pradinukų ir jų mokytojai susirinko pajudėti šokio ritmu. Šokio judesių mokė dvi žavios 8 a klasės mokinės Viktorija ir Vaiva. Kiekvienas stengėsi kuo daugiau judėti, kelti sau ir draugams gerą nuotaiką. Visi mokyklos mokiniai įrodė, kad judėjimas, fizinis aktyvumas – vienas iš veiksnių, darančių teigiamą įtaką mūsų visų sveikatai.

Visuomenės sveikatos specialistė Odeta Šešeikienė

 

collage pradinukai_strykt_m

 

***

Žygio diena

„Atžalyno“ mokyklos bendruomenės žygio diena jau tampa gražia tradicija. Saulėtą ir šiltą gegužės 23 dieną, 5-10 klasių atžalyniečiai, lydimi savo mokytojų, iš mokyklos kiemo pasuko link Rinkuškių. Ten, atsigaivinę ledų porcija, kelionę tęsė į Astravą. Šiek tiek atsipūtę ir atsigėrę vandens, žygeiviai pasileido per pėsčiųjų tiltą ir pasiekė Jaunimo parko maudyklos teritoriją. Čia klasių kolektyvai įsikūrė papietauti ir šiek tiek pailsėti. Visgi buvo įveikta 10 kilometrų!

Po trumpos pertraukėlės, klasės gavo baigiamąją žygio užduotį – sukurti taikos ir solidarumo su Ukrainos mokiniais atviruką, pasitelkiant gamtos priemones.

Kad ir šiek tiek pavargę, nualinti saulės spindulių, bet su džiugiomis emocijomis, žygio dalyviai skirstėsi namo. Iš tikrųjų – tokia sportinė, ištvermės ir jėgų reikalaujanti forma, stiprina ir draugystės bei tolerancijos įgūdžius. Mokiniai ne tik nuoširdžiai bendravo tarpusavyje, bet ir atviriau komunikavo su savo mokytojais. Taigi, peršasi išvada, kad žygio diena PRIVALO tapti „Atžalyno“ tradicija!

Jolanta Vasiliūnienė

collage zygys1_m collage zygys2_m collage zygys3_m

***
2a, 2b ir 4a klasės mokiniai su mokytojomis irgi prisijungė prie iniciatyvos ,,Judanti klasė 2022". Mokiniai ėjo pestute iki Karvės olos, ten iš gamtinių medžiagų sudeliojo kompoziciją ,,Atžalynas".
Mokytojos Nida, Bronislava ir Daiva

ko 2a_m ko 2b_m ko 4a_m ko visi_m