Pagrindinis -> Taip gyvename -> „Olimpinis mėnuo“ Biržų „Atžalyno“ pagrindinės mokyklos Pačeriaukštės Petro Poškaus pradinio ugdymo ir daugiafunkciniame centre

„Olimpinis mėnuo“ Biržų „Atžalyno“ pagrindinės mokyklos Pačeriaukštės Petro Poškaus pradinio ugdymo ir daugiafunkciniame centre

El. paštas Spausdinti PDF

Nuo spalio 3 dienos visą mėnesį 2-3 klasės mokiniai dalyvavo projekte „Olimpinis mėnuo 2022“.  

„Olimpinis mėnuo“ – Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos, Sveikatos apsaugos ministerijos ir Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) inicijuotas projektas pradinių klasių moksleiviams. Šios iniciatyvos tikslas – bendradarbiaujant su pedagogais skatinti fizinio raštingumo ugdymą, padėti moksleiviams atrasti sveiką gyvenseną ir fizinį aktyvumą kaip linksmą ir naudingą veiklą, supažindinti su olimpinėmis vertybėmis bei principais – pagarba, draugyste, tobulėjimu. 

Rudenį vykstančio projekto metu pradinių klasių moksleiviai supažindinami su sportu ir sveika gyvensena, skatinami aktyviai laiką leisti pertraukose tarp pamokų ir, jei įmanoma, pamokose, išbando įvairias mankštas ir žaidimus. 

Pirmoji projekto savaitė buvo skirta fiziniam aktyvumui, antroji projekto „Olimpinis mėnuo 2022“ savaitė skirta sveikai mitybai, trečioji savaitė – bendradarbiavimo skatinimui ir ketvirtoji savaitė buvo skirta emocinės sveikatos stiprinimui.

Projekto veiklos buvo integruojamos į fizinio ugdymo, pasaulio pažinimo, etikos pamokas bei aktyvias pertraukas. Džiugu, kad dalyvavimas projekte padėjo atskleisti mokinių kūrybiškumą, skatino bendrystę, draugystę klasėje. Siekėme, kad fizinis aktyvumas, sveika mityba, gerovė ir draugystė taptų kiekvieno mokinio siekiamybe. 

                                                                 Skyriaus vedėja J. Džiaugienė


 collage pac1_m collage pac2_m collage pac3_m