Pagrindinis -> Taip gyvename -> Erasmus+ projekto 2020 -1-UK01-KA229-079241_2 – ,,Health is the beginning of everything“ dalyvių viešnagė Graikijoje.

Erasmus+ projekto 2020 -1-UK01-KA229-079241_2 – ,,Health is the beginning of everything“ dalyvių viešnagė Graikijoje.

El. paštas Spausdinti PDF

         2022 m. spalio 17-21 dienomis Biržų „Atžalyno“ pagrindinės mokyklos mokytojai vyko į trečią Erasmus + projekto ,,Health is the beginning of everything“ susitikimą Graikijoje. Vizito tikslas – ugdyti mokinių supratimą apie sportą, kaip pagrindinę aktyvaus laisvalaikio praleidimo formą, puoselėti fizinę sveikatą, sveikos mitybos principus bei pasidalinti gerąja patirtimi su projekto partneriais iš Turkijos, Jungtinės Karalystės ir Prancūzijos.

       Projekto susitikimas ir darbas vyko Herakliono mieste, Kretos sostinėje. Tai didžiausias salos miestas, įsikūręs šiauriniame krante, Egėjo jūros uostamiestyje. Jame yra tarptautinis oro uostas. Išvystyta turizmo, maisto, chemijos, tekstilės, siuvimo, odos pramonė.

       Jau pirmąją atvykimo dieną apsilankėme 10-ojoje pradinėje Herakliono mokykloje. Mus šiltai pasitiko mokyklos mokytojai ir mokiniai, kurie mums pademonstravo tradicinius graikų liaudies šokius ir žaidimus. Sekančią dieną dalyvavome graikų dietistės paskaitoje apie sveiką mitybą. Turėjome unikalią galimybę ne tik išklausyti paskaitą , bet ir patys dalyvauti sveiko maisto gamyboje. Aplankėme senove dvelkiančias Knoso miesto tvirtovės liekanas, archeologijos muziejų, miesto gidė supažindino su Kretos salos istorija, bei papasakojo apie kitas istorines vietas. Penktadienį atsisveikinome su partneriais, gavome sertifikatus ir kupini daug įspūdžių pradėjome kelionę namo.

       Projektas finansuojamas pagal Erasmus + programą, kurią Lietuvoje administruoja Švietimo mainų paramos fondas.

 

                         Projekto koordinatorė anglų kalbos mokytoja Akvilė Griciūnienė


collage ak_m collage ak2_m