Pagrindinis -> Taip gyvename -> 6a ir 7a klasių mokinių pažintis su Pakruojo dvaro bei Pasvalio krašto nerašytomis istorijomis

6a ir 7a klasių mokinių pažintis su Pakruojo dvaro bei Pasvalio krašto nerašytomis istorijomis

El. paštas Spausdinti PDF

                      Lapkričio 11 d. 6a ir 7a klasių mokiniai išvyko į ekskursiją. Pirmiausia apsilankėme didžiausiame Lietuvos dvare – Pakruojo palivarke. Vos atvykusius prie rūmų pasveikino Baronas ir pakvietė pabūti jo svečiais. Drauge su juo keliaudami iš salės į salę bei klausydamiesi pasakojimų, pažinome nepaprastą dvaro bei jo valdytojų baronų von der Roppų gyvenimą. Taip pat turėjome galimybę pasigėrėti dvaro aplinka. O ekskursijos pabaigoje Baronas nuvedė į išskirtinę vietą, kurioje apsilankius, ne vienam sukėlė per odą nubėgančius šiurpuliukus – vienintelį Lietuvoje Baudžiavos laikų bausmių muziejų.

Susipažinę su Pakruojo dvaro istorija bei atsisveikinę su Baronu, išvykome į Pasvalį. Mūsų laukė pažintis su Pasvalio krašto muziejumi. Susipažinome su geologine, etnografine ekspozicijomis, Smegduobių stendu. Tačiau labiausiai sužavėjo interaktyvios veiklos. Galėjome išbandyti senovinį fotoaparatą, naudodamiesi šiuolaikinėmis technologijomis „sudalyvauti“ mūšyje, atsisėdę ant motociklo „Iž“ „nuvažiuoti“ į Sakartvelą - Tbilisio miestą.

Atsisveikinome su Pasvaliu, aplankydami interaktyvią skulptūrą „Antanėlis“. Palietus tam tikras skulptūros vietas, galima išgirsti žymių Pasvalio krašto žmonių - aktorės Olitos Dautartaitės, poeto Vlado Brazdžiūno, pramogų pasaulio atstovo Jono Nainio -   įgarsintus tekstus.

                                                                             Auklėtojos Inga Zinkevičienė, Loreta Svirskienė


collage pakr_m collage pakr2_m collage pakr3_m