Pagrindinis -> Taip gyvename -> ,,Atžalyno" pradinukai - projekte ,,Olimpinis mėnuo 2022"

,,Atžalyno" pradinukai - projekte ,,Olimpinis mėnuo 2022"

El. paštas Spausdinti PDF

                           Jau ne pirmą kartą ,,Atžalyno" pradinukai dalyvauja projekte ,,Olimpinis mėnuo". Projektas tęsėsi beveik visą spalį.

                    Pirmosios savaitės metu buvo kalbama ne tik apie fizinio aktyvumo, bet ir fizinio raštingumo poreikį. Fizinis aktyvumas vaikų gyvenime - gyvybiškai svarbus. Pradinukai dieną pradėdavo Ąžuolo mankšta. Ne tik pertraukų, bet ir pamokų metu vaikų laukdavo aktyviosios veiklos ir judriosios pertraukėlės, video reportažai su Olimpiečiais ir sportininkais.

                Antrą savaitę mokinukai gvildeno sveikos mitybos temą - kalbėjo apie visavertės mitybos pagrindus, susipažino su naujais maisto produktais, peržiūrėjo sveikos mitybos pristatymus, video reportažus su Artūru Sujeta ir Gian Luca Demarco, kūrė meną iš maisto, mokėsi susidėlioti subalansuoto maisto pilną lėkštę, rinko mėgstamiausius sveikatai palankius produktus...

            Trečia savaitė buvo skirta bendradarbiavimo temai. Vėl mokinukų laukė video reportažai su įvairių sporto šakų sportininkais ir jų patarimais, kaip dirbti komandoje, kaip elgtis su komandos draugu... Atlikdami įvairias užduotis ir veiklas, bendradarbiaudami vaikai mokėsi geriau pažinti vieni kitus.

                 Paskutinę savaitę buvo pristatyta emocinės sveikatos tema. Užsiėmimų metu pradinukai mokėsi atpažinti, suprasti, įvardinti, tinkamai išreikšti ir reguliuoti, valdyti savo emocijas.

                      Projekto dėka mokiniai visą mėnesį buvo aktyvesni nei įprastai, sveikiau maitinosi, suformavo geresnius tarpusavio santykius, geriau reguliavo savo emocijas.

                                                                                                             Pradinių klasių mokytojos

***

Projektas ,,Olimpinis mėnuo‘‘

III savaitė, skirta bendradarbiavimui.  

Išvyka į A. Dauguviečio parką                                                  

Spalio 21 dieną 1a ir 1b klasių mokiniai su mokytojomis važiavo į A. Dauguviečio parką, kuriame vyko įvairios integruotos pasaulio pažinimo, fizinio ugdymo, muzikos, dailės-technologijų veiklos. Mokiniai bendradarbiaudami grupėse stebėjo gamtą: klausėsi gamtos garsų ir stebėjo išskrendančius paukščius; atliko įvairias sportines rungtis, žaidė žaidimus; ieškojo vabzdžių, gyvūnų ir naudodami lupas juos tyrinėjo; matavo medžius, įvardino požymius (storas, plonas, senas, jaunas); muzikavo netradiciniais muzikos instrumentais lazdelėmis; skambiaisiais kūno judesiais kūrė pasaką apie ežiuką ir iš gamtinių medžiagų sudėliojo paveikslą ,,Gamta-visų namai’’; džiaugėsi rudeniu, fotografavosi.

 

                                                                                                                    Mokytojos Daiva ir Zita


collage oli1_m collage oli2_m collage oli3_m collage oli4_m collage oli5_m collage oli6_m collage oli7_m collage oli8_m

 

 collage oli9_m collage oli10_m

collage oli13_m