Pagrindinis -> Taip gyvename -> 2019 - 2020 mokslo metai -> Dešimtokai atsisveikino su mokykla

Dešimtokai atsisveikino su mokykla

El. paštas Spausdinti PDF

                  Birželio 18-osios pavakarę, skambant paskutiniam mokykliniam skambučiui, mokyklos alėja žengė būrys 10-os klasės mokinių. 23 savo auklėtinius atlydėjo klasės auklėtoja Kristina Manikienė ir mažieji atžalyniečiai.  Lauke, prie paradinių durų, juos pasitiko  mokyklos administracija, bei patys artimiausi šeimos nariai.  Nors ir karantinas jau baigėsi,  šiemetiniai dešimtokai į atsisveikinimo vakarą susirinko labai originaliai pasipuošę -  baltais apsauginiais kombinezonais.  Originalumo jiems niekada netruko, ir didžioji klasės dalis mokinių, ir klasės auklėtoja,  buvo didžiulė parama mokyklos tradiciniuose renginiuose. Ačiū jiems už tai!

                        Mažieji atžalyniečiai: Saulė, Goda ir Nojus  sudainavę  nuotaikingą dainą, priminė vyresniesiems vaikystę. Taip pat neapsieita ir be tradicinių „Atžalyno“ pasimatavimų.  Po to visus sveikino mokyklos direktorius, bei įteikė dešimtokams pagrindinio ugdymo pasiekimų pažymėjimus. Nuotaikingą šokį padovanojo būsimi septintokai ir jų šokių vadovė Veronika Morkvėnaitė.  Nuoširdžiame ir, kaip visada teisingame klasės auklėtojos palinkėjime, nuskambėjo žodžiai:  „gerbkite ir mylėkite paprastus žmones, nes nuo jų priklausys jūsų gyvenimo kokybė“.

                      Savo atsisveikinimo kalboje dešimtokai nepamiršo padėkoti mokytojams, mokyklai ir jos vadovams (beje, kaip testamentą direktoriui ir pavaduotojai jie įteikė simbolines savo galvas).  Auklėtoją pasveikino kiekvienas auklėtinis, įteikdamas geltoną rožę, o klasės draugams kalbėjusieji palinkėjo kuo dažniau bendrauti  realiuoju laiku. Tėveliams dėkota už rūpestį ir meilę. Kaip didžiulės meilės ir dėkingumo simbolį jiems vaikai įteikė po raudonos rožės žiedą.  Ruošdamiesi šiam vakarui dešimtokai sukūrė nuotaikingą filmuką apie praleistas dienas mokykloje, tad po rimtų padėkos žodžių, mokyklos fojė aidėjo juokas ir šmaikštūs komentarai. Vakaro kulminacija buvo ateities ąžuolo sodinimas ir ateities kapsulės įkasimas.  Baigiamuoju akcentu tapo simbolinis atsisveikinimas su mokyklos simboliu – išmintingąja pelėda, kurią palietus kiekvienas pasiėmė mažą dalelę sėkmės. O jos tikrai reikės... nepaleiskite jos, ir tegu ta sėkmė jus lydi visur ir visada!

Išsiskirstę po šio vakaro jie dar susitiko kitą dieną...  tegu tai būna nuostabi tradicija!

                      P.S. Didžiulis Ačiū už sukurtą virtualų sveikinimą ir padėką mokytojams, kuriuo buvo pradėtas kitą dieną vykęs mokytojų posėdis.

                                                                                                                            Mokyklos renginių koordinatorė Jolanta Vasiliūnienė 

desimtokai01 m desimtokai02 m desimtokai03 m desimtokai04 m desimtokai05 m desimtokai06 m desimtokai07 m desimtokai08 m desimtokai m