Pagrindinis -> Taip gyvename -> 2015 - 2016 mokslo metai -> Pėsčiųjų žygis ,,Laisvės vardan"

Pėsčiųjų žygis ,,Laisvės vardan"

El. paštas Spausdinti PDF

Kovo 12 dieną ,,Atžalyno" mokyklos jaunieji šauliai, bei jų draugai iš kitų mokyklų išvyko į Pandėlį, kur dalyvavo tradiciniame pėsčiųjų žygyje ,,Laisvės vardan" skirtame paminėti 1990 m. kovo 11 d. Lietuvos Nepriklausomybės Atkūrimą.

Žygis prasidėjo Pandėlio miestelyje į kurį susirinko virš 180 keliautojų. Pandėlio apylinkės buvo pasirinktos todėl, kad jose vyko aktyvios partizaninės kovos, stiprus pasipriešinimas okupaciniai valdžiai. Žygyje panoro dalyvauti 32 Biržų jaunieji šauliai. Sveikinimo žodį tarė žygio organizatorius Tomas Kazulėnas, o žygeivius palaiminęs Pandėlio klebonas, visus pakvietė į 26 km istorinį žygį nuo Pandėlio miestelio iki Plunksnočių miške esančio bunkerio.

Keliaudami žygeiviai aplankė Panemunio dvarą, piliakalnį, šaltinį, paminklą ,,Angelas" Lietuvos partizanams atminti, Lietuvos Nepriklausomybės Akto Signataro Vlado Mirono gimtinę. Oras keliavimui buvo palankus, švietė saulutė, tačiau žygiavimo sąlygos buvo gana sudėtingos. Teko įveikti ir siaurus miško takelius, ir apartas dirvas, ir bristi pelkėtomis vietovėmis. Bet tai dar labiau visus mus suvienijo ir padedami draugų, visi su gera nuotaika pasiekėme Plunksnočių bunkerį. Prie bunkerio žygio dalyvius pasveikino ir padėkojo už patriotizmą žuvusio partizano brolis A. Bulovas. Po žygio buvo vaišinamasi kareiviška koše ir arbata, kurią išvirė mūsų mokyklos šaulės Neringa, Rosvita, Rimantė ir Geda padedamos vado Vidučio.

Už ištvermę ir ryžtą vado vardu dėkojame jauniesiems šauliams ištvėrusiems šį žygį.

,,Atžalyno" mokyklos jaunųjų šaulių būrelio vadovė

 

I. Arlikevičienė


pandelis1 m


pandelis2 m


pandelis3 m


pandelis4 m


pandelis5 m


pandelis6 m


pandelis7 m


pandelis8 m