Pagrindinis -> Taip gyvename -> Erasmus+ svečiai Biržų „Atžalyno” pagrindinėje mokykloje

Erasmus+ svečiai Biržų „Atžalyno” pagrindinėje mokykloje

El. paštas Spausdinti PDF

Gegužės 29 – birželio 2 dienomis Biržų Atžalyno” pagrindinėje mokykloje vyko paskutinis Erasmus+ projekto "Count me in, teach me a word" mobilumas. Dalyvavo partnerių atstovai iš Graikijos, Turkijos, Italijos ir Šiaurės Makedonijos. Projekto tikslas – mokyti vaikus užsienio kalbų naudojant žaidimus, ar žaidybinius elementus. Projektas ne tik padeda ugdytis, bet ir leidžia pažinti kitas tautas, bei jų kultūras. Mobilumas yra skirtas tik mokytojams.

Projekto dalyvius sutikome ir pasveikinome lietuvių liaudies šokiais, mokyklos direktorius Vaidotas Butkevičius linkėjo svečiams patirti daug neišdildomų įspūdžių, bei įgyti naujų žinių. Mokyklos pradinių klasių mokiniai surengė koncertą, bei visiems projekto dalyviams padovanojo simboliškas dovanėles – pačių nuaustas lietuviškas apyrankes. Jos ne tik papuošė projekto dalyvių riešus, bet ir tapo užsimezgusios tvirtos draugystės simboliu. Projekto dalyviai susipažino su mokyklos istorija, aplinka, tradicijomis, užsuko į pradinių klasių mokinių pamokas, bendravo su mokiniais ir mokytojais.

Dalyvavome anglų kalbos mokytojos ekspertės, Oxford University Press lektorės Miglės Ogorodnikovienės paskaitoje, kurioje pranešėja kalbėjo apie integruoto mokymo galimybių vystymą anglų kalbos pamokose, supažindino projekto dalyvius su įvairiais klausymo, skaitymo, rašymo bei kalbėjimo įgūdžių lavinimo aktyviais metodais anglų kalbos pamokose. Visos projekto partnerių šalys mokiniams vedė anglų kalbos pamokas. Šių pamokų tikslas – sudominti vaikus mokytis anglų kalbos skaitant, klausant, kalbant. Mokiniai turėjo galimybę gyvai tobulinti anglų kalbas žinias. Jie su dideliu užsidegimu, bei noru dalyvavo projekto partnerių vedamose pamokose.

Erasmus+ projekto "Count me in, teach me a word" įgyvendinimo veiklų metu, atvykusių šalių dalyviai susipažino su Biržų miestu, aplankė Biržų pilį, muziejų, perėjo pėsčiųjų tiltu per Širvėnos ežerą, apžiūrėjo Astravo dvaro sodybą, užlipo į Kirkilų apžvalgos bokštą, apžiūrėjo smegduobę „Karvės ola“, dalyvavo edukacijose Sodeliškio dvaro sodyboje, bei Milišiūnų avių ūkyje. Mobilumo metu vykome į Trakus, kur apžiūrėjome Trakų pilį, pasivaikščiojome Galvės ežero pakrantėmis, susipažinome su pilies istorija. Vėliau pasivaikščiojome po Vilniaus senamiestį, kopėme į Gedimino pilies bokštą, gilinome žinias apie Lietuvos istoriją.

Atradimų, naujų patirčių ir gerų emocijų kupina mobilumo savaitė Lietuvoje prabėgo labai greitai. Džiaugiamės, jog turime partnerius, su kuriais gebame bendradarbiauti, efektyviai siekti gerų rezultatų. Ačiū dalyvavusiems mokytojams iš Graikijos, Turkijos, Italijos ir Šiaurės Makedonijos, už dalijimąsi gerąja patirtimi, šypsenas, šiltus žodžius. Tikimės, kad užmegzti ryšiai su kitų šalių mokyklomis nenutrūks, bei kad visi dalyvavusieji išsivežė gražių prisiminimų apie mūsų mažą ir žalią kraštą.

Projekto koordinatorė anglų kalbos mokytoja Sandra Trečiokienė


collage erasmus_birzai1_m collage erasmus_birzai2_m