Pagrindinis -> Taip gyvename -> 2013 - 2014 mokslo metai
2013 - 2014 mokslo metai

Mokyklos Vaiko gerovės komisijos veikla

El. paštas Spausdinti PDF

Spalio 22d. Mokyklos vaiko gerovės komisijos narė socialinė pedagogė Ina Gaigalaitė mokyklos pedagogams vedė užsiėmimą „Hiperaktyvus vaikas“. Užsiėmimo tikslas buvo supažindinti mokytojus su pagalbos teikimo būdais, kuriuos pedagogai galės pritaikyti  pamokų metu bei bendraudami su mokinių, auginančių hiperaktyvius vaikus, tėvais.

Spalio mėnesį socialinė pedagogė dalyvavo Paramos vaikams centro organizuojamuose mokymuose „Ikimokyklinio ir pradinio mokyklinio amžiaus vaikų psichikos sutrikimų prevencinė programa“. Remiantis šia programa, Mokykloje lapkričio mėnesį   bus vedami saugumo mokymai 7-10 metų vaikams. Šių mokymų tikslas suteikti vaikams įgūdžių kaip apsaugoti save nuo seksualinio ir kitokio pobūdžio smurto, išmokti veikti rizikingose situacijose bei stiprinti savo fizinį bei emocinį saugumą.

Mokiniai moka stebinti

El. paštas Spausdinti PDF

Labai noriu pasidžiaugti saviškiais auklėtiniais. Jie išties nuostabūs. Už mūsų trejų metų draugystę aš gavau neįkainojamą dovaną – įspūdingą rožių puokštę, klasės akimirkų fotoalbumą ir dar – turėjau galimybę pirmą kartą gyvenime paskraidyti su pačiu geriausiu Biržų pilotu A. Jankausku ir iš paukščio skrydžio pasigrožėti gimtojo miesto apylinkėmis. Tai buvo labai didelė auklėtinių staigmena – jie praaugo patys save. Aš verkiau, bet verkiau laimės ašaromis. 10 b klasės mokiniai patys šauniausi (bent jau man)!!! Ačiū auklėtiniams, ačiū jų tėveliams, parėmusiems šią gražią savo vaikų iniciatyvą.

                                            10 b klasės auklėtoja Aurelija Padvariškienė

aurelija m  aurelija m 2  aurelija m 3  aurelija m 4

 

 

 

 

 

 

Biržiečiai XVI -siose LŠS jaunųjų šaulių žaidynėse

El. paštas Spausdinti PDF

Gegužės 29 dieną Giruliuose buvo pakelta Lietuvos šaulių sąjungos vėliava - paskelbta apie jaunųjų šaulių XVI-ųjų sporto žaidynių atidarymą. Žaidynėms parinkta "Žuvėdros" stovyklavietė ant Baltijos jūros kranto. Kaip ir kasmet gegužės mėnesio pabaigoje visi LŠS rinktinių jaunieji šauliai susiburia draugėn-pasimatyti, susirungti , išbandyti jėgas, paskleisti šauliškas idėjas visuomenei. Susirinko virš 200 jaunųjų šaulių iš visų rinktinių ir svečiai iš giminingų aizsargų Latvijos ir kaitseliit Estijos organizacijų.

Alfonso Smetonos šaulių 5 –osios rinktinės komandos branduolį sudarė „ Atžalyno“ mokyklos šauliai ir Pandėlio 13 –osios kuopos jaunieji šauliai. Biržams atstovavo Lukas Arlikevičius, Alvydas Mekas, Dainora Laiconaitė, Karolina Šomkaitė, Eimantas Matušauskas, Dovilė Ajauskaitė ir Aistė Bogdanaitė, kurie varžėsi šaudyme iš pneumatinio ir mažo kalibro šautuvų, šauliškoje estafetėje, karinio orientavimosi, vasaros biatlono ir kliūčių ruožo rungtyse. Šaulius į žaidynes lydėjo vadovė Inga Arlikevičienė. Šaudant iš mažo kalibro šautuvų taikliausi buvo biržiečiai Dovilė Ajauskaitė ir Alvydas Mekas, vasaros biatlono rungtyje laurus skynė Alf. Smetonos šaulių 5 rinktinės komanda su D.Ajauskaite ir E.Matušausku, šauliškoje estafetėje ir kliūčių ruože Lukas Arlikevičius, Dovilė Ajauskaitė, Dainora Laiconaitė ir Karolina Šomkaitė buvo antri. Po labiausiai išvarginusių varžybų dienos, jaunieji šauliai atsipūtė Palangoje, kur vyko kasmetinis festivalis "Sportas visiems" Šio renginio metu buvo galima pažaisti krepšinį, tinklinį, rankinį, futbolą bei dalyvauti kamuolio varymo, baudų mėtymo rungtyse, laipioti ant dirbtinės uolos, išbandyti alpinistinę įrangą. Vyko visų Lietuvos šokių studijų šokėjų pasirodymai. Bene svarbiausias šio festivalio akcentas-jubiliejinis 25 metų Baltijos kelio paminėjimas, kuriam suburta 5 kilometrų ilgio ir apie 3000 žmonių grandinė, nusidriekusi J.Basanavičiaus gatve ir Palangos tiltu, kurioje žmonės šoko linijinį šokį. Čia šoko ir jaunieji šauliai. Šokančiuosius apgaubė 300 metrų ilgio Lietuvos trispalvė vėliava. Po šių renginių jaunieji šauliai grįžo į stovyklavietę, kur po būrių rikiuotės konkurso buvo įteikiami apdovanojimai. Apdovanojimus įteikinėjo Krašto apsaugos viceministras Antanas Valys ir Lietuvos Šaulių sąjungos vadas atsargos pulkininkas Antanas Plieskis. Skambant Lietuvos valstybės himnui ,nuleista žaidynių vėliava.

                             Alfonso Smetonos šaulių 5 –osios rinktinės Biržų 1-os kuopos vadas

                                                                                                        Vidutis Šeškas

                                                               sauliu zaidynes_m

Netradicinių sporto šakų diena

El. paštas Spausdinti PDF

Jau tampa tradiciją pirmą birželio mėnesio dieną mokykloje vietoje įprastų pamokų organizuoti sporto šventę. Taip pat tai buvo gera galimybė tiek mokinius, tiek Biržų rajono kūno kultūros mokytojus supažindinti su netradicinėmis sporto šakomis, kurias išbandėme 2014 metų gegužės 4-10 dienomis Čekijos Respublikoje vykusioje sportinėje stovykloje. Ši stovykla – tai vienas iš bendro Lietuvos ir Čekijos Respublikų Comenius Regio projekto " Leiskite mums mokytis ir pasisemti įkvėpimo vieniems iš kitų" numatytų renginių.

Renginio metu mikiniams ir kūno kultūros mokytojams pristatytos 5 sporto šakos: spedmintonas, lėkščiasvydis, grindų riedulys, kinbolas  ir kubbas.

Didelio mokinių ir ypač mokytojų susidomėjimo sulaukė šiaurietiško ėjimo pratybos, kurias surengė sporto klubo „Dynamic“ prezidentas Konstantinas Strelcovas.

Manome, kad renginys praėjo naudingai ir tikimės jog dauguma pristatytų sporto šakų bus kultivuojamos rajono mokyklos, taip pat paskatins jaunus žmones sportuoti. Taip pat džiaugiamės, kad visą sporto inventorių galėjome įsigyti iš Comenius Regio projekto lėšų.

 

                                     Biržų „Atžalyno“ vidurinės mokyklos direktorius Vaidotas Butkevičius

 

2014 sportas_m  2014 sportas_m 2  2014 sportas_m 3  2014 sportas_m 4

 Projektas finansuotas iš mokymosi visą gyvenimą programos, kurią Lietuvos Respublikoje administruoja Švietimo mainų fondas.

logotipas programa  smpf-logo

 

 

 

 

 

 

 

Pasaulinė diena be tabako

El. paštas Spausdinti PDF

Gegužės 31d.- pasaulinė be tabako diena. Šią dieną rūkantieji kviečiami atisakyti šio žalingo įpročio, visuomenė pažindinama su žalingų įpročių poveikiu sveikatai. Mokyklos Vaiko gerovės komisijos narės socialinė pedagogė ir visuomenės sveikatos priežiūros specialistė parengė informacinį stendą „Diena be tabako“, kur pateikti patarimai kaip mesti rūkyti bei statistiniai duomenys apie rūkymo žalą. Taip pat mokyklos bendruomenės nariai galėjo susipažinti su visuomenės sveikatos biuro parengta švietėjiška informacija.

be tabako_m

 

 



Puslapis 1 iš 13