Pagrindinis -> Taip gyvename -> 2014 - 2015 mokslo metai
2014 - 2015 mokslo metai

Akcija “Padovanok knygą vaikų darželiui”

El. paštas Spausdinti PDF

       Lietuvos Sąjūdžio Biržų skyriaus ir seimo nario Egidijaus Vareikio iniciatyva buvo organizuota akcija “Padovanok knygą vaikų darželiui”, kurios partneriais buvome ir mes “Atžalyno” vidurinė mokykla. Akcijos metu buvo surinkta nemažai knygučių, kurios buvo padalintos visiems rajono darželiams, bibliotekėlėms kurti ar papildyti. Kadangi mes bendradarbiaujame su “Ąžuoliuko” vaikų darželiu, mums ir buvo patikėta jiems tas knygutes įteikti. Birželio 18 dieną “ Atžalyną” atstovaujančios Irena Galeckienė ir Asta Dagytė knygutes įteikė darželio vadovei.

                                                                                  Psichologė Asta

knygos m  knygos m 2



Sveikiname !

El. paštas Spausdinti PDF

Dvyliktos klasės mokinė Brigita Klezytė puikiai išlaikė užsienio kalbos(vokiečių) valstybinį brandos egzaminą. Jos žinios įvertintos  100 balų. Brigitos mokytoja Audronė Daugienė.

SVEIKINAME!

Dailė + geografija = vaikų žemėlapis

El. paštas Spausdinti PDF

           Šiais mokslo metais vėl (jau trečią kartą) pasiūlėme mokiniams išbandyti savo fantaziją ir  kūrybines jėgas, dalyvaujant Barbaros Petchenik vardo (B. P. – buvusi Tarptautinės Kartografų Asociacijos, viceprezidentė, ilgą laiką dirbusi su vaikams skirtais žemėlapiais) tarptautiniame vaikų žemėlapio konkurse „Mano vieta šiandieniniame pasaulyje“. Šis konkursas yra organizuojamas nuo 1993 metų kas antri metai. Jame gali dalyvauti vaikai iš 84 pasaulio šalių, o tarp jų ir mes!

XVII LŠS jaunųjų šaulių žaidynėse vėl pirmi

El. paštas Spausdinti PDF

       Gegužės 28 - 31 dienomis jaunieji šauliai dalyvavo Lietuvos šaulių sąjungos XVII jaunųjų šaulių žaidynėse Palangoje, bei čia vykstančiame tradiciniame festivalyje "Sportas - visiems". Į žaidynes pajūryje kasmet renkasi stipriausi, greičiausi ir taikliausi jaunieji šauliai iš visos Lietuvos. Palangoje savaitgalį jaunieji šauliai savo sugebėjimus demonstravo šaudymo iš pneumatinio ir mažo kalibro ginklo, paplūdimio tinklinio, kliūčių ruožo, šauliškos estafetės, orientavimosi(su užduotimis) bei nuotaikingos jūreiviškos estafetės ir vasaros biatlono rungtyse. Lietuvos šaulių sąjungai priklausantys jaunieji šauliai ne tik demonstravo savo sportinius sugebėjimus, bet ir dalyvavo linksmuose ir nuotaikinguose vakaronėse, kurių metu, šauliai dainavo, vaidino bei šoko.

          Panevėžio rinktinei atstovavo Pandėlio, Biržų, Joniškėlio, Panevėžio kuopų jaunieji šauliai. Biržiečiai Dovilė Ajauskaitė, Darija Gabrilavičiūtė, Dainora Laiconaitė ir Eimantas Matušauskas pasidabino medaliais ir kartu su savo rinktinės draugais iškovojo garbinga pirmąją vietą – tapo žaidynių nugalėtojais. Pajūryje savaitgali savo jėgas išbandė apie 200 jaunųjų šaulių. Mūsų rinktinės jaunieji šauliai buvo geriausi vasaros biatlono, karinio orientavimosi, šaudymo iš MK šautuvų, paplūdimio tinklinio rungtyse. Šiose rungtyse iškovotos pirmosios vietos.

           Mūsų jaunoji šaulė Dovilė Ajauskaitė buvo apdovanota Krašto apsaugos ministro taure kaip geriausia šaulė iš mažo kalibro šautuvo šaudymo rungtyje. Rinktinės komandos sėkmingas pasirodymas žaidynėse tai pasiaukojantis ir kantraus mokytojų  R.Žekienės (Pandėlys) ir I. Arlikevičienės (Biržai) darbas su jaunaisiais šauliais.

          Artėjant vasarai jauniesiems šauliams, priešingai negu jų bendraamžiams, net nekvepia poilsiu. Artėja labai įtemtas laikas. Netrukus šauliai dalyvaus I ir II pakopos kursuose Karaliaus Mindaugo husarų batalione Pajuostėje, vėliau stovykla Nemirsetoje, po to III pakopos kursai. Dvi jaunosios šaulės Andželika Blinovaitė ir Darija Gabrilavičiūtė išvyksta į Estija, kur rengiamos šaudymo varžybos. Tai puiki rinktinės vado dovana mergaitėms. Vasara jauniesiems šauliams bus pilna renginių ir didelių planų.

                         Alfonso Smetonos šaulių 5 rinktinės Biržų 1 kuopos vadas  Vidutis Šeškas

zaidynes m  zaidynes m 2  zaidynes m 3

zaidynes m 4  zaidynes m 5





Mokykloje paminėta Pasaulinė diena be tabako

El. paštas Spausdinti PDF

         Gegužės 31-oji yra Pasaulinė diena be tabako. Ši diena skiriama priminti pavojams, kuriuos žmonių sveikatai  kelia tabako rūkymas, patarti ką galėtų nuveikti žmonės kurdami sveikesnę aplinką. Šią dieną visi rūkantieji skatinami bent vieną dieną nerūkyti.

          Mūsų Mokykloje  sveikatos priežiūros specialistė ir  socialinė pedagogė parengė informacinį stendą, skirtą rūkymo prevencijai. Taip  pat gegužės 28d. 7-8 klasių mokiniams organizavo viktoriną „Mes nerūkom-nerūkyk ir Tu.“. Jos metu mokiniai pasitikrino teorines žinias, teikė patarimus rūkantiems kaip atsikratyti šio žalingo įpročio.

           Visi viktorinos dalyviai buvo apdovanoti Biržų visuomenės sveikatos biuro prizais. Renginio pabaigoje vaikai pūtė muilo  burbulus tuo išreikšdami pasiryžimą nepradėti ar nutraukti tabako vartojimą.

Ačiū tariame visiems prisidėjusiems organizuojant šį renginį ir linkime gyventi sveikai.

                Mokyklos socialinė pedagogė  Ina Gaigalaitė

be tabako_m  be tabako_m 2





Puslapis 1 iš 17