Pagrindinis -> Taip gyvename -> 2016 - 2017 mokslo metai
2016 - 2017 mokslo metai

Pirmoji ERASMUS+ KA2 projekto partnerių stovykla

El. paštas Spausdinti PDF

             erasmus

             Birželio 22-28  dienomis Biržuose  vyko pirmoji  ERASMUS+ KA2 projekto  „Sportuokime, bendradarbiaukime ir mokykimės“ (Let´s do sports, collaborate and educate) stovykla. Joje dalyvavo mokytojai ir mokiniai iš Čekijos Respublikos Rajec-Jestrebi gimnazijos, Slovakijos Tvardošin miesto gimnazijos bei Biržų „Atžalyno“ pagrindinės mokyklos. Projekto partneriai yra šių miestų savivaldybės bei po vieną sporto klubą kiekvienoje šalyje.

 Projekto tikslas – mokiniams patiems parengti informacinę medžiagą apie savo rajonus, sudaryti turistinius maršrutus ir perkelti juos į virtualią erdvę. Taip pat mokiniai, padedami suaugusiųjų, turi suplanuoti ir organizuoti savaitės trukmės stovyklas savo bendraamžiams iš kitų valstybių.

Pleneras prie Nemunėlio

El. paštas Spausdinti PDF

         Gegužės 26 d. dailės mokytoja R. Briedienė dailės būrelio ir kryptingo meninio (dailės) ugdymo mokinius pakvietė į turiningą išvyką - plenerą prie Nemunėlio.

Dieninės vasaros stovyklos veiklą apžvelgiant

El. paštas Spausdinti PDF

Biržų ,,Atžalyno“ pagrindinėje  mokykloje 2017-06-12 – 2017-06-16 vyko dieninė vaikų vasaros poilsio stovykla, kurią lankė 25 (4-8 klasių ) mokiniai. Stovykloje dirbo 10 darbuotojų (pagal sudarytą darbo grafiką).

Birželio 12d. įvyko dieninės vaikų vasaros poilsio stovyklos atidarymas, susipažinimas su saugaus elgesio taisyklėmis ir išvyka į Lietuvos kariuomenės Krašto apsaugos savanorių pajėgų Vyčio apygardos 5-osios rinktinės 509 lengvoji pėstininkų kuopos ir Biržų šaulių kuopos būstinę. Vaikai turėjo galimybę pažiūrėti dokumentinę medžiagą apie savanorių kasdienybę, susipažino su karių naudojamais ginklais, išbandė jėgas šaulių surengtose varžybose.

Kelionė po Lenkiją

El. paštas Spausdinti PDF

                      Biržų jaunieji šauliai į dviejų dienų kelionę po Lenkiją pasikvietė Pandėlio, Rokiškio ir Obelių jaunuosius šaulius. Kelionės metu aplankėme su Lietuva susijusias ir kiekvienam krikščioniui brangias vietas. Lankėmės Punske, Seinuose Vygrių vienuolyne, buriuotojų sostinėje Gižycke, prie šventojo Brunono žūties vietos, nuo kurio žuvimo aprašyme paminėtas pirmąkart Lietuvos vardas. Pabuvojome šalia Ketštyno miškuose buvusį Hitlerio bunkerį „Vilko guolis". Antrą dieną lankėmės Šv.Lipkos vienuolyne, kur klausėmės pačių didžiausių ir gražiausių Europoje vargonų muzikos.

Socialinė akcija „SOS gyvūnai“

El. paštas Spausdinti PDF

Tarptautinės vaikų gynimo dienos proga, birželio 1-ąją, mokytoja Rima Briedienė ir jos mokiniai surengė socialinę akciją „SOS gyvūnai“, kurios metu surengė parodą. Piešinių objektais buvo pasirinkti gyvūnai, kuriais, kaip ir vaikais reikia ypatingai rūpintis. Akcijos metu gyvūnėliai ne tik žvelgė iš piešinių, bet visi norintys galėjo atsivesti savo augintinius.



Puslapis 1 iš 27