Pagrindinis -> Taip gyvename -> Europos kalbų diena ,,Atžalyno“ pagrindinėje mokykloje

Europos kalbų diena ,,Atžalyno“ pagrindinėje mokykloje

El. paštas Spausdinti PDF

379629337 1350687712490129_8587503484838286242_nRugsėjo 26 d. Biržų „Atžalyno“ ir Biržų Kaštonų pagrindinių mokyklų mokiniai, įgyvendindami Tūkstantmečio mokyklos I“ projekto veiklas, dalyvavo integruotoje veikloje, skirtoje paminėti Europos kalbų dieną. Tą dieną Europos Sąjungoje minima Europos Sąjungos kalboms. Pirmą kartą švęsta 2001 m. Jos metu Europos valstybėse organizuojami renginiai, siekiant paskatinti kalbų mokymosi įvairovę, išugdyti pagarbą Europos kalboms, regionų ir tautinių mažumų kalboms.

Šią dieną ir mūsų mokykloje vyko renginys, skirtas Europos kalbų dienai paminėti. Mokyklos koridoriai pasipuošė akį traukiančiais stendais su informacija, propaguojančia užsienio kalbų mokymąsi. Prabilo laiptai įvairiomis kalbomis... Lipdamas galėjai mokytis įvairių kalbų žodžius...

Į aktų salę susirinko 5 ir 6 klasių komandos ne tik iš mūsų mokyklos, bet ir jaunieji atstovai iš Kaštonų pagrindinės mokyklos su užsienio kalbų mokytojomis A. Žiaunyte ir Ž. Šležiene.

Šventės proga taip gausiai susirinkusius dalyvius pasveikino „Atžalyno“ pagrindinės mokyklos direktorius V. Butkevičius, kvietęs visus ne tik puikiai praleisti laiką, bet ir dieną praturtinti naujomis žiniomis bei gebėjimais. Linksmai nusiteikę renginio vedėjai - Mantė Simonavičiūtė ir Justas Jareckas - pakvietė visų devynių komandų nekantraujančius dalyvius pasitikrinti savo žinias bei pasiklausyti Atžalyno“ mokyklos mokinių atliekamų muzikinių kūrinių. Skambėjo 8b klasės mokinės Sofijos Stambrauskaitės fleitos ir Albos Marijos Atwood (8a klasės mokinė) užburiantys pianino garsai. Mokinė Dovilė Klanauskaitė nustebino atlikdama dainą hebrajų kalba.

Visi renginio dalyviai buvo pakviesti į viktoriną, kur turėjo atsakyti į pateiktus klausimus apie Europos kalbas, sukurti ketureilį, iššifruoti užrašytą tekstą, išmokti pasakyti „ačiū“ įvairiomis kalbomis, klausydamiesi dainų ištraukų turėjo atspėti, kokia kalba atliekama daina.

Vėliau mokinius šventės proga pasveikino Džiuljeta Flenderienė, Biržų krašto muziejaus „Sėla” Lankytojų aptarnavimo, edukacijos ir komunikacijos skyriaus muziejininkė. Viešnia nustebino mokinius prabildama ne tik lietuviškai, bet ir latviškai bei prancūziškai, jaukiai įtraukė į įvairių žaidimų sūkurį. Visus nustebino ir sužavėjo renginio pabaigoje sušoktas draugystės šokis „Latato“.

                      Po įtempto, bet tuo pačiu ir žaismingo darbo, komisija susumavo rezultatus. Šiame renginyje laimėjo visi, kurie dalyvavo, pamatė ir išmoko naujų žaidimų, sužinojo apie Europos kalbas.

                      Visos devynios komandos buvo apdovanotos diplomais bei saldžiaisiais prizais.

                      Dėkojame visiems prisidėjusiems ir dalyvavusiems renginyje.

 

                                                                  Anglų kalbos mokytojos A. Griciūnienė, S. Trečiokienė, B. Čimaškienė

                                                                  Vokiečių kalbos mokytoja R. Baltušienė

                                                                         Lietuvių kalbos ir literatūros mokytojos N. Simonavičienė, J. Gabriūnė.


collage KD1_m collage KD2_m collage KD3_m collage KD4_m collage KD5_m