Pagrindinis -> Taip gyvename -> Atvira šokio pamoka - PERFORMANSAS arba kaip sukurti šokį, žaidžiant šokio žaidimus

Atvira šokio pamoka - PERFORMANSAS arba kaip sukurti šokį, žaidžiant šokio žaidimus

El. paštas Spausdinti PDF

           380073287 829083615379724_4841345269654552750_nSpalio 16 d. šeštos pamokos metu, Biržų „Atžalyno“ mokykla, įgyvendindama „Tūkstantmečio mokyklos I” projekto veiklas, sukvietė 3-4 kl. mokinius bei svečius iš Vabalninko Balio Sruogos gimnazijos į ATVIRĄ ŠOKIO PAMOKĄ - PERFORMANSĄ, arba kitaip - į šokio pamoką, kurioje galima žaisti, o žaidžiant kurti savo šokį.

Atvykę svečiai buvo pakviesti į šokio pamoką, kurioje susipažino su svarbiais šokio elementais : erdve, laiku ir energija, per įvairius žaidimus. Išsiaiškinę, kad šokti galime judėdami pirmyn, atgal, į šonus bei įstrižai, taip pat gulint ant žemės ar pasistiebus labai aukštai, tęsėme mokymąsi apie šokio laiką, žaisdami žaidimą „Šviesoforas”, kurio metu mokėmės judėti lėtai, normaliai, greitai ir daryti pauzes. Tačiau, ko gero, labiausiai mokinius pralinksminęs žaidimas buvo šokio elementui energijai išmokti, kai mokiniai galėjo vieni kitiems duoti užuominas ar vaidmenis, kuriuos atlikėjai turi atlikti su tam tikra nuotaika ir/ar įsikūnijimu.

Atsipalaidavę ir jau drąsesni atviros šokio pamokos dalyviai, atliko užduotis ir porose po du, kurių metu mokėsi vieni iš kitų ir kūrė savo judesių sekas. O kiek vėliau stebėdami mokytojos rodomus judesius, mokiniai siekė kaip įmanoma tiksliau juos atkartoti ir taip įsitraukti į improvizuotą performansą - šokio pasirodymą čia ir dabar.

Pamoka baigėsi trumpa diskusija ir įsivertinimu. Tikimės, kad atvira pamoka paskatins būti bendruomeniškais, bendradarbiauti ir draugauti, taip pat kurti, džiaugtis ir, žinoma, ŠOKTI.

Šokio mokytoja Veronika Lansbergienė

Kvietimas m atvira pamoka1_m atvira pamoka3_m