Pagrindinis -> Taip gyvename -> 2012 - 2013 mokslo metai -> „Atžalyno“ anglų kalbos mokytoja J. Bukienė tobulinosi dviejų savaičių kursuose Jungtinėje Karalystėje.

„Atžalyno“ anglų kalbos mokytoja J. Bukienė tobulinosi dviejų savaičių kursuose Jungtinėje Karalystėje.

El. paštas Spausdinti PDF

Švietimo mainų paramos fondo skirta Comenius kvalifikacijos tobulinimo dotacija suteikė galimybę „Atžalyno“ vid. mokyklos anglų k. mokytojai J.Bukienei profesines žinias tobulinti Jungtinėje Karalystėje. Ji dalyvavo dviejų savaičių kursuose „Motyvaciją skatinančios medžiagos ir kūrybinių užduočių parinkimas ir taikymas anglų k. pamokose“, kurie vyko Jungtinėje Karalystėje, Ipsvičo mieste (Ipswich).

Birželio 26 - liepos 8 dienomis kartu su 16 mokytojų iš kitų Europos šalių (Čekijos, Vokietijos, Latvijos, Suomijos, Norvegijos, Ispanijos, Prancūzijos, Rumunijos) J.Bukienė dalyvavo intensyviuose anglų kalbos mokymo kursuose. Jų metu buvo pristatyta tiek teorinė medžiaga (mokymo metodika, būdai), tiek pademonstruotas jų praktinis pritaikymas pamokoje. Darbas vyko grupėse po 4-5 žmones, taip pat porose - aptarti metodai , dalintasi patirtimi apie mokinių motyvaciją keliančias užduotis, kurios įtrauktų mokinį į aktyvų dalyvavimą pamokoje, padrąsintų jį kūrybingumui ir saviraiškai. Taip pat buvo kalbama apie skirtingų gebėjimų vaikų integravimo į pamoką problemą ir sprendimo būdus. Didžioji dalis užduočių buvo pristatyta naudojant interaktyviąją lentą, video ir audio medžiagą, kursų dalyviai buvo supažindinti su internetiniais šaltiniais ir jiems buvo rekomenduoti tinklalapiai, kurių medžiagą patogu ir naudinga naudoti pamokoje.

Antrąją kursų savaitę vyko paskaitos apie JK švietimo sistemą ir pokyčius šiandieninėje JK visuomenėje, akcentuojant multikultūrinius aspektus.

Viena diena buvo skirta apsilankymui Copleston vidurinėje mokykloje Ipswich mieste. Kursų dalyviai turėjo galimybę stebėti pamokas , bendrauti su mokiniais ir diskutuoti su mokytojais. Diskusijų metu buvo aptariami mokyklų veiklos planai, įvairių lygių mokinių integraciją, drausmės ir elgesio problemų sprendimo būdai.

Į kursus taip pat buvo įtraukta kultūrinė programa. Kursų dalyviai lankėsi The Constable Country, taip pat turtingą istorinį paveldą turinčiuose miesteliuose Dedham, Kersey ir Lavenham. Taip pat buvo pasiūlytos išvykos į vieną garsiausių universitetinių miestų – Kembridžą ir sostinę Londoną.

Kvalifikacijos tobulinimo kursai Jungtinėje Karalystėje suteikė naujų žinių apie mokymo metodus ir būdus, praplėtė profesinių pažinčių ratą. Kultūrinės išvykos ir gyvenimas vietinių gyventojų šeimoje bei diskusijos su jais apie JK nūdieną leido pažinti ir geriau suvokti šios šalies realijas, papročius ir įpročius.

Kursų metu pristatyti mokymo metodai ir medžiaga bus aptariami mokyklos ir rajono anglų k. metodiniuose susirinkimuose, o taip pat pritaikomi ir naudojami pamokų metu.



2012 07_stazuote_UK_1m 

2012 07_stazuote_UK_2m 

2012 07_stazuote_UK_3m