Pagrindinis -> Taip gyvename -> 2012 - 2013 mokslo metai -> „Versli Lietuva"

„Versli Lietuva"

El. paštas Spausdinti PDF

Rugsėjo 28 d. mūsų mokyklos mokiniai dalyvavo VšĮ „Versli Lietuva“ organizuotuose renginiuose Panevėžyje.

Renginio svarbą rodo tai, kad renginio dalyvius pasveikino šalies prezidentė ir Ūkio ministras R. Žilys, savo patirtimi dalijosi Alinos Orlovos prodiuseris Lauras Lučiūnas, UAB „TravelDeals LT“ įkūrėjas Rimvydas Širvinskas – Makalius, filmo „Tadas Blinda“ režisierius Donatas Ulvydas, KŪB „Verslo angelų fondas I“ partneris Arvydas Strumskis ir kt. LCC dėstytojas paskaitą skaitė anglų kalba, kas buvo tikrai naudinga mokiniams.

Visiems dalyviams šis renginys buvo neįkainuojama galimybė išgirsti ir sužinoti tiek daug – ką reikia turėti ir ką reikia žinoti pradedant verslą, kas versle svarbiausia, verslo santykiai su klientais, kaip parduoti, ką tenka atlaikyti, kaip elgtis su konkurentais. Štai ką sako patys mokiniai, dalyvavę šiuose renginiuose.



           „Man labai patiko šis renginys, nes sužinojau labai daug. Pranešėjai ne tik skaitė įdomias paskaitas, bet atsakinėjo į mūsų pateiktus klausimus. Programoje „Smart Start“ viskas buvo pateikta apie verslą. Aš manau, kad tokių renginių reikia daugiau, nes jie skatina jaunimą galvoti apie ateitį. O jaunimas – tai ir yra ateitis.“ 

Tomas Chabibulinas, 12a klasės mokinys.


           Iš visų kalbėjusiųjų man labiausiai patiko jaunasis verslininkas, pravarde Makalius. Savo verslą jis pradėjo būdamas tik 18 metų. Makalius turi savo internetinį puslapį, kuriame talpina įvairiausių kelionių įspūdžius, padeda žmonėms išsirinkti pigiausius lėktuvo bilietus, atsako į visus žmonių pateiktus klausimus.

Ernestas Dološickij, 11a klasės mokinys.


          „Versli Lietuva“ konferencijoje didžiausią įspūdį padarė Makalius bei jo užsidegimas keliauti bei padėti žmonėms. Tiesiog jo pasakojimas vilioja ir kitus (tame tarpe ir mane) sukurti kažką originalaus ir pradėti savo verslą. Taip pat labai patiko dėstytojas, kuris kalbėjo angliškai.

Viktorija Balčiūnaitė, 11a klasės mokinė.


        „Versli Lietuva“ renginyje labiausiai mane sudomino jaunuolis, kuris būdamas 18 metų, sukūrė savo verslą internetinėje svetainėje. Tai makalius.lt internetinė svetainė, kurioje gali sužinoti apie pigias keliones, ir tai yra nerealiai įdomu. Iki šiol nežinojau, kad yra tokia puiki svetainė, kuria gali pasinaudoti, jei nori pigiai paatostogauti.

Greta Auželytė, 11a klasės mokinė.