Pagrindinis -> Taip gyvename -> 2015 - 2016 mokslo metai -> Ruduo prasidėjo staigmenomis

Ruduo prasidėjo staigmenomis

El. paštas Spausdinti PDF

Štai ir praėjo pirmasis naujųjų mokslo metų mėnuo. Kuo gi jis buvo įdomus mums, 7a klasės mokiniams? Mokslo metai prasidėjo staigmenomis. Pirmąją staigmeną surengė mums auklėtoja Nijolė Jurkonienė ir dailės mokytoja Rima Briedienė,  pakvietusios į mokyklinį autobusiuką, kuris pajudėjo mums nežinomu maršrutu.

Po 15 minučių atsidūrėme Biržų regioninio parko teritorijoje prie Kirkilų karstinių ežerėlių pastatyto apžvalgos bokšto, kurio forma primena grimztančią valtį. Ne tik užlipę į apžvalgos bokštą grožėjomės atsiveriančiais nuostabiais vaizdais – Kirkilų draustinio ežerėliais, bet ir sužinojome, kad tai vienintelis Biržuose moderniosios architektūros statinys. Pasiskirstėme į grupes ir atlikome įvairias užduotis: skaičiavome statinio laiptelius, sužinojome, kokius gyvūnus ir augalus galima pamatyti draustinyje.

Kitą penktadienį mūsų laukė jau kita staigmena. Vykome į ant Širvėnos ežero kranto pastatytą modernų kempingą. Ten labai smagiai praleidome laiką. Buvo puikus oras, todėl ne tik dalyvavome edukaciniame užsiėmime (gaminome atvirukus), bet ir maudėmės, žaidėme sportinius  žaidimus ir privalgę bulvinių blynų patenkinti grįžome namo.

Didžiausia staigmena mūsų laukė per mokytojo dieną, kai į mokyklos kiemą įriedėjo mėlynas autobusiukas, kuris atvežė mums menkai žinomos sporto sakos inventorių ir pakvietė į nepaprastą pamoką. Bir­žie­tis tre­ne­ris Simas  Strel­co­vas  at­si­ve­žė su­mo im­ty­nių kos­tiu­mus ir grei­tai su­bū­rė im­ty­ni­nin­kų ko­man­dą. Tai buvo pačios įdomiausios varžybos. Nugalėtojai buvo apdovanoti saldžiomis dovanomis. Tikimės, kad mūsų laukia dar daug smagių akimirkų šiais mokslo metais.

7a klasės mokiniai


kirkilai1 m 

kirkilai2 m

kempingas1 m

kempingas2 m

kempingas3 m

sumo1 m

sumo2 m