Pagrindinis -> Taip gyvename -> 2015 - 2016 mokslo metai -> „Veiksmo savaitė Be Patyčių“ 2016 m.

„Veiksmo savaitė Be Patyčių“ 2016 m.

El. paštas Spausdinti PDF

Nuo 2010 m. kasmet kovo pabaigoje „Vaikų linija“ inicijuoja „Veiksmo savaitę Be Patyčių“, kurios pagrindinis tikslas – atkreipti visuomenės dėmesį į patyčių problemą, didinti sąmoningumą apie galimus patyčių sprendimo būdus. Mokykla kiekvienais metais dalyvauja šioje akcijoje ir siekia kurti saugesnę aplinką. Socialinė pedagogė Ina pasiūlė keletą šios veiksmo savaitės idėjų, kurios kartu su bendruomenės pagalba buvo įgyvendintos „Veiksmo savaitės Be Patyčių“ metu (kovo 14-18d.).

Atžalyniečiams buvo pasiūlyta išdrįsti išstoti iš „patyčių klubo“ ir tapti gerais draugais. Kiekviena klasė kūrė draugystės emblemas ir jas segėjo šios savaitės metu. Taip pat  įvairių klasių mokiniai kartu su klasių auklėtojais bei dailės mokytoja kūrė „Jausmų medį“, kuriame atsispindėjo mokykloje patiriamos emocijos, jausmai, nuotaika. Penktokai kartu su klasių auklėtojomis buvo išvykę į rajono savivaldybės Vaiko teisių apsaugos skyrių, kur buvo supažindinti su šio skyriaus veikla, vaiko teisėmis ir pareigomis, kiekvienas gavo dovanų knygelę - „Vaiko teisių konstituciją“. Klasių auklėtojai vedė klasių valandėles, skirtas patyčių problemos sprendimui, mokyklos socialinė pedagogė dalyvavo Vaiko teisių apsaugos skyriaus inicijuotoje diskusijoje, skirtoje patyčių prevencijai.

Mokyklos Vaiko gerovės komisija taria nuoširdų ačiū visiems bendruomenės nariams, savo darbais, idėjomis prisidėjusiems organizuojant įvairias veiklas, orientuotas į patyčių prevenciją.

                                                                                       Mokyklos socialinė pedagogė

Ina Gaigalaitė



  svet m   medis mpenktokai m