Pagrindinis -> Taip gyvename -> 2016 - 2017 mokslo metai -> Edukacinė pamoka ,,Slaptoji mokykla“ Biržų krašto muziejuje ,,Sėla“

Edukacinė pamoka ,,Slaptoji mokykla“ Biržų krašto muziejuje ,,Sėla“

El. paštas Spausdinti PDF

                      ,,Vargu, ar galėtume žodį KNYGNEŠYS išversti į kitas kalbas. Tik mums, lietuviams, KNYGNEŠYS – tai didvyriškumo, patriotiškumo, kovos už lietuvišką žodį simbolis. O Biržų kraštas garsus tuo, kad užaugino knygnešių knygnešį – Jurgį Bielinį – Baltąjį erelį“.

                      Kovo 22 dieną 2a klasės mokiniai dalyvavo edukaciniame renginyje ,,Slaptoji mokykla“. Tai pamoka, nukelianti mus maždaug 100 metų atgal į tuos laikus, kai buvo uždraustos lietuviškos mokyklos. Mokiniai susipažino su istorija, rusiškais pinigais, jų verte. Pamatė, ką ir kokiais įrankiais žmonės dirbo, kaip atrodė daraktorė, iš ko skaitė ir kaip rašė to meto mokiniai. Ne tik matė, lietė eksponatus, bet ir praktiškai dirbo: bandė skaityti to meto lietuviškus spaudinius, rašyti rašalu žąsies plunksna. Vienas įspūdingiausių pamokėlės momentų - slėptis nuo žandarų, bei patirti, ką reiškia klūpėti ant žirnių...Įdomu buvo įsijausti į netradicinę aplinką, bendrauti savąja biržietiška tarme.

 

                                                                                      2a klasės mokytoja V. Šeškienė

slapta mokykla1_m slapta mokykla2_m