Pagrindinis -> Taip gyvename -> 2016 - 2017 mokslo metai -> Susitikimas su policijos darbuotoja

Susitikimas su policijos darbuotoja

El. paštas Spausdinti PDF

        Kiekvienais metais kovo pabaigoje „Vaikų linija“ inicijuoja „Veiksmo savaitę BE PATYČIŲ“, kurios tikslas – keisti visuomenės nuostatas iš palankių patyčioms į nepalankias.

         Kovo 23 d. „Atžalyno“ septintokai prisijungė prie akcijos ir į mokyklą pasikvietė Biržų rajono policijos komisariato Viešosios policijos skyriaus Prevencijos poskyrio vyresniąją specialistę Vitą Andžienę. Specialistė priminė vaikams patyčių formas, mokė, kaip elgtis patiriant patyčias pačiam ar kaip padėti draugui, kenčiančiam fizinius ar psichologinius užgauliojimus.

Mokiniai buvo supažindinti ir su galimomis nuobaudomis, jei piktybinis elgesys aplinkinių atžvilgiu nesiliauja. Vaikai buvo nustebę, kad apkalbos, šmeižtas, keiksmažodžių vartojimas irgi yra priskiriami prie nusižengimų ir už tai gresia baudos. Peržiūrėję dokumentinį filmą ir jį aptarę mokiniai išsiskirstė – tikimės, kad sąmoningai suvokdami galimo netinkamo elgesio pasekmes ir pasiryžę būti nors šiek tiek atidesni ir tolerantiškesni juos supantiems žmonėms: tėvams, klasės draugams, mokytojams.

                                                                                       7a klasės auklėtoja Justina Bukienė


policija m