Pagrindinis -> Taip gyvename -> 2016 - 2017 mokslo metai -> Viešnagė „Knygiuko arbatinėje“

Viešnagė „Knygiuko arbatinėje“

El. paštas Spausdinti PDF

                              Biržų J.Bielinio bibliotekoje balandžio paskutinę savaitę vyko nacionalinės bibliotekų savaitės renginiai. Į vieną iš jų buvo pakviesti „Atžalyno“ 3a klasės mokiniai. Ruošdamiesi šiam renginiui, trečiokai turėjo atlikti namų darbus – pagaminti skaitytos knygos „sumuštinį“, mat renginys vyko stilizuotoje „Knygiuko arbatinėje“.

                        Bibliotekoje mus svetingai pasitiko vaikų skyriaus bibliotekininkės, pakvietė atsisėsti už staliukų. Mokiniai pristatė savo skaitytas knygas, pasidalijo savo nuomonėmis apie jas. Po to bibliotekininkė Aušrelė skaitė trečiokams J.Baltrukonytės knygą „Keksiukas po pagalve“, ją aptarėme. Tada vaikams buvo pasiūlyta „iškepti“  po keksiuką. Juos suklijavome į bendrą plakatą.

                        O tada atėjo metas paskanauti arbatos bei pasivaišinti. Kaip tikroje arbatinėje, padavėja atnešė meniu iš kurio rinkosi gėrimus, užkandžius, desertus. Rinktis buvo įdomu, nes patiekalų ir arbatų pavadinimai buvo susiję su vaikiškų knygų herojais. „Knygiuko arbatinėje“ vaikams labai patiko. Mokiniai, kurie dar nebuvo šios bibliotekos lankytojais, nutarė jais tapti.

                                                                                      Mokytoja Daiva Šimienė


knygiukas m knygiukas2 m knygiukas3 m knygiukas4 m