Pagrindinis -> Taip gyvename -> 2017 - 2018 mokslo metai -> Šaulių naktis „Atžalyno“ mokykloje skirta Lietuvos Šimtmečiui paminėti

Šaulių naktis „Atžalyno“ mokykloje skirta Lietuvos Šimtmečiui paminėti

El. paštas Spausdinti PDF

                      Paskutinį rugsėjo savaitgalį jaunieji šauliai ir jų draugai iš Pandelio gimnazijos rinkosi į „Atžalyno“ pagrindinės mokyklos sporto salę. Renginio tema buvo: šaulių dovana skirta Lietuvos šimtmečio paminėjimui.

                       2018 m. vasario 16 d. švęsime modernios Lietuvos gimimą. Ši data lyg tiltas sujungia 1253 m. liepos 6 d. gimusią senąją Lietuvą ir 1990 m. kovo 11 d. atkurtą nepriklausomą Lietuvą. Be Vasario 16-osios nebūtų Kovo 11-osios ir jos sėkmės istorijos. Valstybės atkūrimo šimtmečio akivaizdoje praeitis suvokiama ne tik kaip priežastis iškilmingai paminėti svarbią sukaktį, bet ir kaip paskata susimąstyti apie praeities svarbą dabarčiai ir dabarties klausimus praeičiai: ką valstybei ir visuomenei pavyko nuveikti per Šimtmetį, kokius svarbiausius tikslus keliame sau artėjant naujam – antrajam Šimtmečiui. Šiandienos herojus yra kiekvienas Lietuvos pilietis – aktyvus XXI amžiaus Lietuvos kūrėjas, suvokiantis, kad nuo jo kasdienių pastangų priklauso ne tik dabartis, bet ir būsimi Lietuvos valstybės ir tautos istorijos įvykiai. Todėl ir jaunieji šauliai nutarė šią naktį skirti Lietuvai.

                      Pirmasis akcentas buvo gyvas užraša : ,,LIETUVAI 100". Jį  užrašė sustoję šauliukai. Po to visi ėjo siekti rekordų. Kita užduotis- nuvažiuoti 100 km dviračiu-treniruokliu. Buvo paruošti du dviračiai, šauliukai padalyti į dvi komandas. Po starto prasidėjo varžybos. Pavargusius dalyvius keitė draugai ir per dvi su puse valandos buvo nuvažiuota 100 km. Abu treniruokliai rodė po 100 km. Šiais skaičiais labiausiai džiaugėsi patys dalyviai.

                  Pailsėjęs ir pasistiprinęs visas būrys išsiruošė į mokyklos stadioną, kur turėjo įvykti 100 km estafetė - naktinis bėgimas. Visa estafetė užtruko apie tris valandas. Buvo fiksuojamas kiekvieno dalyvio nubėgtas atstumas. Tai buvo ypatingas bėgimas, kurį dar ilgai atsimins ne vienas. Nors estafetė pareikalavo daug jėgų, paskutinį ratą bėgome visi kartu skambant dainai apie Lietuvą. Po šių pasiektų rekordų visų laukė ant laužo keptos dešrelės ir naujokų krikštynos. Krikštynos vyko pilies teritorijoje. Naujokai buvo linksmai pakrikštyti vyresniųjų šauliukų, „krikšto“ metu reikėjo kartoti priesaiką, bučiuoti šaulio batą, sušokti šokį. Tuo mūsų naktis dar nesibaigė. Diskoteka vyko iki pat ryto.

                 Po šio renginio šauliai nutarė, kad kiekvieno mėnesio paskutinį savaitgalį jie susitiks ir džiugins Lietuvą naujais savo rekordais.

 

                                           Šaulių būrelio vadovė Inga


sauliai100 0_m sauliai100 1_m sauliai100 2_m sauliai100 3_m sauliai100 4_m sauliai100 5_m sauliai100 6_m sauliai100 7_m sauliai100 9_m