Pagrindinis -> Taip gyvename -> 2018 - 2019 mokslo metai -> Bibliotekoje - būrys naujų skaitytojų.

Bibliotekoje - būrys naujų skaitytojų.

El. paštas Spausdinti PDF

                    Kovo 28 d. mokyklos bibliotekoje vyko rytmetys - „Atžalyno“ pirmokai iškilmingai prisiekė skaityti ir saugoti knygas, tapo bibliotekos skaitytojais ir knygos bičiuliais. Šiai tradicijai jau 17 metų.

                      Bibliotekininkė papasakojo ką galima veikti bibliotekoje, kokios yra naudojimosi biblioteka taisyklės, parodė kur yra knygos skirtos pirmokams, paragino dažniau rasti laiko skaitymui. Vaikai papasakojo apie knygas, kurias jau pavyko perskaityti savarankiškai.

                      Po to pirmokai išklausė bibliotekininkės skaitomos švedų rašytojų J. ir T. Wieslanderių parašytos knygos, „Mamulė Mū skaito“, išgirdo nuotaikingas Mamulės Mū ir Varnos daineles, skaidrėse pamatė S.Nordqvisto sukurtas iliustracijas. Istorija apie linksmą ir smalsią karvę, kuri išmoko skaityti ir pradėjo lankytis bibliotekoje, labai patiko vaikams. Pirmokai sulaukė staigmenos. Bibliotekoje jų laukė laiškas nuo knygos herojės, kuriame ji pasveikino naujus skaitytojus ir kvietė skaityti knygų seriją apie Mamulę Mū ir Varną. Po šventės visos knygos apie jų nuotykius kaip mat buvo paskolintos namo. O po kelių dienų skaitykla pasipuošė nuotaikingais pirmokų darbeliais „Aš ir mano mėgstamiausia knyga“

 

                                                                                      Bibliotekininkė R. Mikalauskienė


collage pirmokai_mamule_mu_m