Pagrindinis -> Taip gyvename -> 2020 - 2021 mokslo metai -> Septintokų ir šeštokų išvykos į Anykščius

Septintokų ir šeštokų išvykos į Anykščius

El. paštas Spausdinti PDF

       Spalio 16 d. 7a ir 7b klasių mokiniai, lydimi auklėtojų Akvilės Griciūnienės ir Justinos Bukienės apsilankė Anykščiuose, kur dalyvavo edukacinėse ir pramoginėse veiklose. Mokiniai mėgavosi ramiu pasijodinėjimu žirgais po rudenišką mišką, azartiškai žaidė dažasvydį ir susidomėję klausėsi Šeimyniškėlių (Vorutos) edukatoriaus pasakojimų apie XIII-XV Vorutos piliakalnio istorinį kompleksą.

Žaismingi edukatoriaus pasakojimai įtraukė į Mindaugo Lietuvos laikų istorijos laikotarpį. Mokiniai noriai dalyvavo pasiūlytose veiklose: matavosi šarvus, skiltuvu bandė užkurti ugnį, išbandė kalavijus, kardus, lankus, bausmių įrankius, žaidė ripką ir kitus senovinius žaidimus. Išvykos pabaigoje smagiai leidosi nuo Kalitos kalno rogutėmis ir padangomis.

 

     collage a6_m  collage a7_m collage a8_m collage a9_m collage a10_m collage a11_m collage a12_m



Spalio 23 d. 6a ir 6b klasių mokiniai su auklėtojomis Kristina Manikiene ir Renata Mikalauskiene dalyvavo edukaciniame užsiėmime „Ir šiandien tebežymu, kur pilies būta...“ Šeimyniškėlių (Vorutos) piliakalnio istoriniame komplekse. Edukatorė papasakojo apie Mindaugo laikų istoriją, pristatė pilies maketą ir eksponatus. Mokiniai turėjo galimybę pasimatuoti kario šarvus, palaikyti rankose ginklus. Pilies kieme šaudė iš lankų, ieškojo „lobio“ metalo detektoriaus pagalba, žaidė senovinius stalo žaidimus, išbandė kaip veikia trebušėtas (katapulta). Vėliau grožėjosi rudeniu vaikščiojant Lajų taku ir naujuoju Lynų tiltu. Išvyką pabaigė nuo Kalitos kalno čiuožiant vasaros rogutėmis.


collage a1_m collage a2_m collage a3_m collage a4_m collage a5_m