Pagrindinis -> Taip gyvename -> 2020 - 2021 mokslo metai -> Meninio skaitymo konkursas

Meninio skaitymo konkursas

El. paštas Spausdinti PDF

       Sausio 22 d. mokykloje meninio skaitymo konkursas vyko neįprastai - be tiesioginio santykio su žiūrovu, be galimybės stovėti scenoje...

        Konkursui savo vaizdo įrašus pateikė devyni 5-7 klasių mokiniai. Jie varžėsi dėl teisės dalyvauti kitame konkurso etape.

        Siekiant išrinkti geriausius skaitovus, buvo vertinamas pasirinktas tekstas, skaitovo gebėjimai veikti klausytojus įtaigiu žodžiu, perteikti kūrinio mintį, kalbos aiškumas, sceninė laikysena. Konkurso dalyvius vertino ne tik mokyklos mokytojai lituanistai, bet ir bibliotekininkė, kuri puikiai supranta šio konkurso ypatingumą, kuriam pasiruošti reikia daug laiko, žinių, kantrybės, o sėkmingai pasirodyti - talento, drąsos ar net sėkmės.

          Peržiūrėjus video įrašus ir suskaičiavus rezultatus paaiškėjo, kad rajoniniame konkurso etape mūsų mokyklai atstovaus trys mokinės – Mantė Simonavičiūtė (5a kl.), Danielė Vaitužytė (6b kl.) ir Smiltė Alonderytė (7a kl.). Konkursui skaitoves parengė lietuvių kalbos mokytojos Idalija Marcinkevičiūtė ir Julita Gabriūnė.

           Sveikiname bei  linkime nepamiršti meninio žodžio ir toliau  puoselėti savo talentą.

                                                                     Lietuvių kalbos ir literatūros metodinės grupės pirmininkė Julta Gabriūnė