Pagrindinis -> Taip gyvename -> 2020 - 2021 mokslo metai -> Projektas „Bendradarbiaujančios klasės“ (2 susitikimas)

Projektas „Bendradarbiaujančios klasės“ (2 susitikimas)

El. paštas Spausdinti PDF

Vasario 1 ąją dieną įvyko antrasis „Atžalyno“ pagrindinės mokyklos ir Pasvalio rajono Pumpėnų gimnazijos penktokų virtualus susitikimas.

Susitikimo metu mokiniai pristatė savo namų darbus: iš antrinių žaliavų kurtas lesyklėles ir stebėtų paukščių apskaitą. Daugiausiai buvo užfiksuota zylių, žvirblių ir karklažvirblių. Arnui, svečiuojantis pas senelius, pavyko pamatyti kėkštą, o pas Albą Mariją svečiavosi genys.

Projekte dalyvavo Biržų regioninio parko direkcijos ekologė Indrė Vėtaitė. Ji papasakojo penktokams, kokius paukštelius galima sutikti žiemą, kaip jais pasirūpinti? Pranešėja priminė, kad reikia nepamiršti svarbių paukščių globos žiemą taisyklių: pradėjus lesinti paukščius, tai būtina daryti reguliariai visą šaltąjį metų periodą, ir lesinti paukščius tik tinkamu lesalu!

Mokiniams buvo įdomu sužinoti, kodėl ne visos lesyklėlės yra gausiai lankomos paukščių ir ką daryti, kad atskristų jų daugiau? Pirmoji priežastis, kurią įvardijo ekologė Indrė, yra ta, kad paukščiai dažniausiai būna nepripratę prie naujos lesinimo vietos. Ji teigė, kad reikia paberti šiek tiek sėklų dar iš rudens, kad paukščiukai suprastų, kad jie čia yra laukiami. Kai prisimins gerą vietą, atskris pas Jus ir žiemą.

Žinių įtvirtinimui buvo surengta viktorina „Kaip padėti paukšteliams išgyventi žiemą? „Kahoot“ viktorinoje I ąją vietą užėmė Kornelija Bukytė. II oji vieta atiteko Mantei Simonavičiūtei.

Smagu, kad penktokės domisi paukšteliais ir jų priežiūra žiemos metu!

Biologijos mokytoja Rasa Poškienė

 

collage pauksciai1_m collage pauksciai2_m